Křupavé hranolky, které jsou velmi podobné bramborovým hranolkům, jsou konečně tady. Tato low carb, bezlepková, keto příloha je opravdu super chutná a rychlá.
Originální recept najdete na stránkách: www.lowcarb-nocarb.com
Suroviny:
- 100g mandlové mouky
- 50g kokosové mouky
- 20g Xanthanové gumy
- 200ml vařicí vody
- sůl pepř
Postup:
Připravíme si všechny ingredience a vroucí vodu.
Do mísy vložíme všechny suché přísady a promícháme.
Jakmile jsou všechny ingredience dobře promíchány přidáme vroucí vodu.
Pomocí stěrky smícháme všechny suché ingredience s vroucí vodou, dokud nevznikne hladké těsto.
Dobře promíchané těsto, položíme na silikonový podložku nebo pečicí papír a ještě ho dobře propracujeme.
Pomocí válečku vyválíme těsto do obdélníkového tvaru o tloušťce přibližně 0,5 cm. Vyválené těsto nakrájíme na pravidelné hranolky.
Hranolky pečeme na mírném až středním ohni a pomalu otáčíme hranolky na všechny strany.
Poté, co jsou všechny hranolky zlatavé a křupavé, položíme na talíř pokrytý papírovou utěrkou.