Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 10 porce
Neodolatelné koláče s mákem a tvarohem, patří k nejoblíbenějším moučníkům a čerstvé domácí chutnají vždy nejlépe. A navíc jsou vhodné pro nízkosacharidovou stravu.
Suroviny:
- 80 g mandlové mouky
- 70 g kešu mouky
- 50 g kokosové mouky
- 1 tvaroh
- 70 g másla
- 3 vejce
- 30 g povoleného sladidla
- 2 PL psyllia
- 1 ČL xantanové gumy
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- 1 žloutek na potření těsta před pečením
NÁPLŇ MAKOVÁ, TVAROHOVÁ A LC MARMELÁDA
- 5 lžic maku
- 1 PL povoleného sladidla
- 1 dcl smetany ke šlehání
- 150 g tučného tvarohu
- 1 PL povoleného sladidla
- 1 menší žloutek
DROBENKA:
- oříšek másla
- 1 PL povoleného sladidla
- 3 PL kešu mouky
Postup:
Do kuchyňského robotu vložíme tvaroh s vejci a společně šleháme. Postupně přidáváme všechny suché suroviny. Na závěr změklé máslo a vše pořádně promícháme. Těsto je dost lepivé.
Necháme v pokojové teplotě odpočinout.
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Z těsta tvoříme kuličky, které na pečicím papír položíme. Pomocí malinké skleničky uděláme v těstě důlky. Okraje pomažeme rozšlehaným žloutkem a koláčky plníme náplní.
Pečeme na 180 stupňů do zlatova asi 30 minut.
Nezapomeňte ve smetaně spařit mák se sladidlem 🙂