Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 110 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Klasický chutný francouzský recept, ne kterém si pochutnáte.


Suroviny:

  • 1 kg telecích líček
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 petržele
  • 4 mrkve
  • 2 PL rajského protlaku
  • 2 oříšky másla
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 500 ml červeného vína 
  • žampiony a mrkev na ozdobu

Postup:

Očistíme si kořenovou zeleninu a nakrájíme na špalíčky, oloupeme cibuli a nakrájíme též na větší kusy. Vše společně orestujeme na másle do jemně nahnědlé barvy.

Přidáme očištěná líčka, která zprudka orestujeme , aby se zatáhly. Osolíme. Přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list, prolisované stroužky česneku a protlak. Vše zamícháme a zalijeme červeným vínem. Dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů asi na 90 minut. Maso musí být měkké a červené víno zredukované na minimum. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Na ozdobu použijeme žampiony, které jsem si jen oloupala, osolila a orestovala na troše másla.

Podáváme s celerovým pyré podle našeho receptu

Předchozí článekTuňákové muffiny
Další článekRed Velvet Mini Cake

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno