Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 110 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Klasický chutný francouzský recept, ne kterém si pochutnáte.
Suroviny:
- 1 kg telecích líček
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 petržele
- 4 mrkve
- 2 PL rajského protlaku
- 2 oříšky másla
- sůl
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 500 ml červeného vína
- žampiony a mrkev na ozdobu
Postup:
Očistíme si kořenovou zeleninu a nakrájíme na špalíčky, oloupeme cibuli a nakrájíme též na větší kusy. Vše společně orestujeme na másle do jemně nahnědlé barvy.
Přidáme očištěná líčka, která zprudka orestujeme , aby se zatáhly. Osolíme. Přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list, prolisované stroužky česneku a protlak. Vše zamícháme a zalijeme červeným vínem. Dáme péct do předem předehřáté trouby na 200 stupňů asi na 90 minut. Maso musí být měkké a červené víno zredukované na minimum. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Na ozdobu použijeme žampiony, které jsem si jen oloupala, osolila a orestovala na troše másla.
Podáváme s celerovým pyré podle našeho receptu