Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 ks

Kaserky, hostičky z ricotty jsou vláčné a chutné. Díky sýru ricotta patří k vlhčímu pečivu


Suroviny:

  • 200 g ricotty
  • 3 PL psyllia
  • 2 PL chia semínek
  • 2 PL bílého sezamového semínka
  • 2 PL dýňového semínka
  • 2 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 ČL soli
  • vajíčko na pomazání
  • sezamové semínko na posypání

Postup:

Všechny ingredience smícháme v kompaktní těsto a necháme 10 minut odpočinout.

Vytvoříme čtyři kuličky, které lehce rukou splácneme a uděláme rýhy, které jsou pro kaiserky typické 🙂

Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.

Pečeme v předem předehřáté troubě na 165 stupňů cca 50 minut.

Kaiserky díky ricotte patří k vlhčímu pečivu.

Předchozí článekKrémová pórková polévka
Další článekVajíčková pomazánka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno