Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 ks
Kaserky, hostičky z ricotty jsou vláčné a chutné. Díky sýru ricotta patří k vlhčímu pečivu
Suroviny:
- 200 g ricotty
- 3 PL psyllia
- 2 PL chia semínek
- 2 PL bílého sezamového semínka
- 2 PL dýňového semínka
- 2 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- 1 ČL soli
- vajíčko na pomazání
- sezamové semínko na posypání
Postup:
Všechny ingredience smícháme v kompaktní těsto a necháme 10 minut odpočinout.
Vytvoříme čtyři kuličky, které lehce rukou splácneme a uděláme rýhy, které jsou pro kaiserky typické 🙂
Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem.
Pečeme v předem předehřáté troubě na 165 stupňů cca 50 minut.
Kaiserky díky ricotte patří k vlhčímu pečivu.