Domácí smetanové řezy Kinder Pingui s jemným lahodným krémem, určitě lepší než originál. Recept, který opravdu stojí za to ho vyzkoušet.
Suroviny:
KORPUS:
- 5 vajíček
- 1 PL povoleného sladidla
- 2 PL nepraženého kakaa
- špetka soli
KRÉM:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 g tučného tvarohu
- 2 PL povoleného sladidla
ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:
- 150 g vysokoprocentní čokolády
- 20 ml smetany ke šlehání
- 20 g másla
Postup:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do robota společně se sladidlem a kakaem a vytvoříme hustý krém. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který pomalu zapracujeme do žloutkové směsi.
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem předehřáté troubě na 170°C stupňů asi 15 minut.
Po upečení těsto s papírem přesuneme na vál a pečící papír opatrně sejmeme. Jestli nám to nejde, stačí ho trošku navlhčit vodou.
Těsto rozpůlíme a necháme vychladnout.
Mezi tím si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo a na konec zapracujeme tvaroh. Vyšlehanou směs si rozdělíme na polovinu. První částí potřeme 1/2 korpusu a dáme jej vychladit. Nyní si připravíme vodní lázeň. Do kastrůlku dáme smetanu ke šlehání s máslem. Vypneme těsně pod bodem varu. Přidáme nalámanou vysokoprocentní čokoládu nebo boby a pořádně promícháme, aby nám nezůstaly hrudky.
Po cca 20 minutách vyndáme vychlazenou část korpusu s krémem a potřeme jej rozpuštěnou čokoládou. Dáme opět ztuhnout. Teď už přichází na řadu druhá vrstva krému, kterou rovnoměrně naneseme na ztuhlou čokoládou část a přiklopíme druhým korpusem. Na závěr korpus polijeme rozpuštěnou čokoládou a dáme vychladit. Krájíme ostrým nožem, který si po každém říznutí otíráme, ať není další řez zbarvený od čokolády.