Kinder pingui dort
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Velikost:  15×20 cm

Domácí smetanové řezy Kinder Pingui s jemným lahodným krémem, určitě lepší než originál. Recept, který opravdu stojí za to ho vyzkoušet.


Suroviny:

KORPUS:

  • 5 vajíček
  • 1 PL povoleného sladidla
  • 2 PL nepraženého kakaa
  • špetka soli

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 PL povoleného sladidla

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:

  • 150 g vysokoprocentní čokolády
  • 20 ml smetany ke šlehání
  • 20 g másla

Postup:

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do robota společně se sladidlem a kakaem a vytvoříme hustý krém. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který pomalu zapracujeme do žloutkové směsi.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem předehřáté troubě na 170°C stupňů asi 15 minut.

Po upečení těsto s papírem přesuneme na vál a pečící papír opatrně sejmeme. Jestli nám to  nejde, stačí ho trošku navlhčit vodou.

Těsto rozpůlíme a necháme vychladnout.

Mezi tím si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo a na konec zapracujeme tvaroh. Vyšlehanou směs si rozdělíme na polovinu. První částí potřeme 1/2 korpusu a dáme jej vychladit. Nyní si připravíme vodní lázeň. Do kastrůlku dáme smetanu ke šlehání s máslem. Vypneme těsně pod bodem varu. Přidáme nalámanou vysokoprocentní čokoládu nebo boby a pořádně promícháme, aby nám nezůstaly hrudky.

Po cca 20 minutách vyndáme vychlazenou část korpusu s krémem a potřeme jej rozpuštěnou čokoládou. Dáme opět ztuhnout. Teď už přichází na řadu druhá vrstva krému, kterou rovnoměrně naneseme na ztuhlou čokoládou část a přiklopíme druhým korpusem. Na závěr korpus polijeme rozpuštěnou čokoládou a dáme vychladit. Krájíme ostrým nožem, který si po každém říznutí otíráme, ať není další řez zbarvený od čokolády.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno