Kinder pingui dort
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Velikost:  15×20 cm

Domácí smetanové řezy Kinder Pingui s jemným lahodným krémem, určitě lepší než originál. Recept, který opravdu stojí za to ho vyzkoušet.


Suroviny:

KORPUS:

  • 5 vajíček
  • 1 PL povoleného sladidla
  • 2 PL nepraženého kakaa
  • špetka soli

KRÉM:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 PL povoleného sladidla

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA:

  • 150 g vysokoprocentní čokolády
  • 20 ml smetany ke šlehání
  • 20 g másla

Postup:

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do robota společně se sladidlem a kakaem a vytvoříme hustý krém. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který pomalu zapracujeme do žloutkové směsi.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem předehřáté troubě na 170°C stupňů asi 15 minut.

Po upečení těsto s papírem přesuneme na vál a pečící papír opatrně sejmeme. Jestli nám to  nejde, stačí ho trošku navlhčit vodou.

Těsto rozpůlíme a necháme vychladnout.

Mezi tím si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo a na konec zapracujeme tvaroh. Vyšlehanou směs si rozdělíme na polovinu. První částí potřeme 1/2 korpusu a dáme jej vychladit. Nyní si připravíme vodní lázeň. Do kastrůlku dáme smetanu ke šlehání s máslem. Vypneme těsně pod bodem varu. Přidáme nalámanou vysokoprocentní čokoládu nebo boby a pořádně promícháme, aby nám nezůstaly hrudky.

Po cca 20 minutách vyndáme vychlazenou část korpusu s krémem a potřeme jej rozpuštěnou čokoládou. Dáme opět ztuhnout. Teď už přichází na řadu druhá vrstva krému, kterou rovnoměrně naneseme na ztuhlou čokoládou část a přiklopíme druhým korpusem. Na závěr korpus polijeme rozpuštěnou čokoládou a dáme vychladit. Krájíme ostrým nožem, který si po každém říznutí otíráme, ať není další řez zbarvený od čokolády.

Předchozí článekSmetanová pizza
Další článekKřehký čokoládový dort

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno