Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Ale brambory jsou trochu nad limit. Proto jsme vyměnili brambory za máslovou dýni a výsledek stojí za zkoušku….
Suroviny:
- 1 menší máslová dýně
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- Kousek celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- Sušené houby
- Sůl
- Pepř
- Bobkový list
- Libeček
- Nové koření
- Majoránka
- Máslo
Postup:
Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostičky… Dvě hrstě odebereme, zalijeme vodou a dáme vařit do malého kastrůlku. Vaříme do měkka. Rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a odložíme stranou. Použijeme na zahuštění celé polévky později.
Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli a 1 stroužek rozmačkaného česneku. Přidáme předem namočené sušené houby a promícháme. Přilijeme vodu a dáme vařit… Osolíme a přidáme zbylé koření.
Po 15-ti minutách přidáme na kostičky nakrájenou dýni, mrkev, celer a petržel. Nyní už můžeme přidat rozmixovanou dýni. Ke konci vaření přidáme zbytek prolisovaného česneku a majoránku. Na závěr vyjmeme koření. Já si přidám ještě chilli pastu.