Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 2 porce

Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Ale brambory jsou trochu nad limit. Proto jsme vyměnili brambory za máslovou dýni a výsledek stojí za zkoušku….


Suroviny:

  • 1 menší máslová dýně
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • Kousek celeru
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • Sušené houby
  • Sůl
  • Pepř
  • Bobkový list
  • Libeček
  • Nové koření
  • Majoránka
  • Máslo

Postup:

Dýni oloupeme a nakrájíme na menší kostičky… Dvě hrstě odebereme, zalijeme vodou a dáme vařit do malého kastrůlku. Vaříme do měkka. Rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a odložíme stranou. Použijeme na zahuštění celé polévky později.

Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na jemno nakrájenou cibuli a 1 stroužek rozmačkaného česneku. Přidáme předem namočené sušené houby a promícháme. Přilijeme vodu a dáme vařit… Osolíme a přidáme zbylé koření.

Po 15-ti minutách přidáme na kostičky nakrájenou dýni, mrkev, celer a petržel. Nyní už můžeme přidat rozmixovanou dýni. Ke konci vaření přidáme zbytek prolisovaného česneku a majoránku. Na závěr vyjmeme koření. Já si přidám ještě chilli pastu.

Předchozí článekŠvestkové knedlíky
Další článekKuřecí kuličky v žampionovo smetanové omáčce s květákovou rýží

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno