Dýňovo- rajčatova polévka
Dýňovo- rajčatova polévka
Čas přípravy:  15 min
Čas vaření:  25 min
Množství:  4 porce

U krémových polévek platí jedno pravidlo. Méně je více. Stačí dvě až tři barevně i chuťově si rozumící suroviny a super polévka je na světě. Dýňovo – rajčatová polévka je právě ten recept.


Suroviny:

  • 600 g dýně Hokkaidó
  • 200 g čerstvých rajčat
  • zeleninový vývar
  • Olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • mozzarellu
  • hladkolistou petržel nebo bazalka

Postup:

Dýni zbavím semínek a nakrájím na kostičky. Oloupaná rajčata nakrájím na kousky.

Dýni v hrnci opečeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem dle potřeby. Vařím do změknutí dýně.

Pak polévku rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. Dochutíme dle chuti.

Polévku podáváme s nastrouhanou mozzarellou a nasekanou bazalkou.

TIP: To je úplný základ, který stačí. S chutí si ale lze nadále pohrát a přidat třeba trochu kokosové smetany, chilli nebo každou porci ozdobit balzamikovým octem.

Předchozí článekSegedínský guláš
Další článekDýňová bábovka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno