Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 4 porce
U krémových polévek platí jedno pravidlo. Méně je více. Stačí dvě až tři barevně i chuťově si rozumící suroviny a super polévka je na světě. Dýňovo – rajčatová polévka je právě ten recept.
Suroviny:
- 600 g dýně Hokkaidó
- 200 g čerstvých rajčat
- zeleninový vývar
- Olivový olej
- sůl
- pepř
- mozzarellu
- hladkolistou petržel nebo bazalka
Postup:
Dýni zbavím semínek a nakrájím na kostičky. Oloupaná rajčata nakrájím na kousky.
Dýni v hrnci opečeme na olivovém oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a zalijeme zeleninovým vývarem dle potřeby. Vařím do změknutí dýně.
Pak polévku rozmixujeme do hladka ponorným mixérem. Dochutíme dle chuti.
Polévku podáváme s nastrouhanou mozzarellou a nasekanou bazalkou.
TIP: To je úplný základ, který stačí. S chutí si ale lze nadále pohrát a přidat třeba trochu kokosové smetany, chilli nebo každou porci ozdobit balzamikovým octem.