Recept na mátovo-bazalkovou panna cottu se drží velmi základního a velmi lahodného základu z čisté smetany. Jen trochu netradičně, ale čistě Italsky, přidáno bylo mátovo-bazalkové pesto…
Suroviny:
- PANNA COTTA
- 2 plátky želatina
- 250 ml smetany ke šlehání
- 20 g cukr
- citronová kůra
PESTO
- listy bazalky
- svazeček máty
- 2 ČL piniové oříšky
- 1/2 ČL citronová šťáva
- olivový olej
- pistácie na ozdobu
Postup:
Želatinu namočíme do studené vody. V hrnci smícháme smetanou, cukrem, citronovou kůrou a přivedeme k varu.
Želatinu za stálého míchání přidejte do smetany. Vložíme misku do studené vody a pokračujeme v míchání. Jakmile začne krém hustnout, nalijeme směs do skleniček. Dáme vychladit (cca 4 hod).
Připravíme si pesto. Opláchnué listy máty a bazalky natrháme a jemně rozmačkáme s piniovými oříšky a citronovou šťávou. Postupně přidáváme tolik oleje, aby pesto zhoustlo. Takto vyrobené pesto přidáme ke chlazené panna cottě.
Podáváme ozdobené drcenými pistáciemi a lístkem máty.