Čas přípravy: 7 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porcí

Recept na mátovo-bazalkovou panna cottu se drží velmi základního a velmi lahodného základu z čisté smetany. Jen trochu netradičně, ale čistě Italsky, přidáno bylo mátovo-bazalkové pesto…


Suroviny:

  • PANNA COTTA
  • 2 plátky želatina
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 20 g cukr
  • citronová kůra

PESTO

  • listy bazalky
  • svazeček máty
  • 2 ČL piniové oříšky
  • 1/2 ČL citronová šťáva
  • olivový olej 
  • pistácie na ozdobu

Postup:

Želatinu namočíme do studené vody. V hrnci smícháme smetanou, cukrem, citronovou kůrou a přivedeme k varu.

Želatinu za stálého míchání přidejte do smetany. Vložíme misku do studené vody a pokračujeme v míchání. Jakmile začne krém hustnout, nalijeme směs do skleniček. Dáme vychladit (cca 4 hod).

Připravíme si pesto. Opláchnué listy máty a bazalky natrháme a jemně rozmačkáme s piniovými oříšky a citronovou šťávou. Postupně přidáváme tolik oleje, aby pesto zhoustlo. Takto vyrobené pesto přidáme ke chlazené panna cottě.

Podáváme ozdobené drcenými pistáciemi a lístkem máty.

Předchozí článekMalinová panna cotta
Další článekLedový salát s kuřecím masem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno