Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné
Marinované kuřecí prsa grilujte na grilovací pánvi. Výtečnou chuť přidá celému jídlu smetanově sametá kedlubna.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa
- 1 větší nebo gigant kedlubna
- 1 ČL sladká paprika
- 1 ČL sušený medvědí česnek
- ⅓ čerstvě mletý pepř
- čerstvý tymián
- sůl
- kvalitní sójová omáčka(nemusí být)
- 1 větší nebo gigant kedlubna
- 50 ml smetany ke šlehání
- 15 dkg másla
- olivový olej
Postup:
Kuřecí prsa si očistíme a osušíme.
Do mističky dáme sladkou papriku, medvědí česnek, čerstvě mletý pepř a promícháme. Maso osolíme, zakápneme sójovou omáčkou a posypeme připravenou směsí koření. Necháme chvíli na vzduchu, aby maso koření natáhlo.
Smažíme na olivovém oleji. Na pánvi si na másle orestujeme na „hranolky“ nakrájenou kedlubnu (cca 10 minut), osolíme. Přidáme smetanu ke šlehání a necháme zredukovat. Smetana krásně obalí kedlubnu a udělá jí sametový vzhled.
Na závěr posypeme lístky tymiánu.