Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Je velmi příjemnou přílohou, kterou pokud nepřipravujete často, vnese určitě nový vítr na Váš stůl. Celerové pyré je zajímavě kontrastující. Je jemné i chuťově výrazné zároveň.


Suroviny:

  • 1 větší celer
  • oříšek másla
  • sůl
  • kurkuma
  • 50 g parmazánu
  • smetana na zjemnění dle potřeby

Postup:

Celer oloupeme a nakrájíme jej na malé kousky (asi jako když vaříme brambory). Dáme vařit do osolené vody s kurkumou do změknutí. asi 30 minut).

Vodu slijeme a za pomocí tyčového mixéru připravíme hladké pyré. Dochutíme na jemno nastrouhaným parmazánem a smetanou dle potřeby. Jestli je nutné, dosolíme.

Předchozí článekKvětákový krém
Další článekTuňákové muffiny

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno