Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Je velmi příjemnou přílohou, kterou pokud nepřipravujete často, vnese určitě nový vítr na Váš stůl. Celerové pyré je zajímavě kontrastující. Je jemné i chuťově výrazné zároveň.
Suroviny:
- 1 větší celer
- oříšek másla
- sůl
- kurkuma
- 50 g parmazánu
- smetana na zjemnění dle potřeby
Postup:
Celer oloupeme a nakrájíme jej na malé kousky (asi jako když vaříme brambory). Dáme vařit do osolené vody s kurkumou do změknutí. asi 30 minut).
Vodu slijeme a za pomocí tyčového mixéru připravíme hladké pyré. Dochutíme na jemno nastrouhaným parmazánem a smetanou dle potřeby. Jestli je nutné, dosolíme.