Čas přípravy: 15 min – 10 na odležení
Čas vaření: 6 min
Množství: 6 porce
Obtížnost: snadné

Knedlíky naplněné orestovanou masovou směsí a sýrem Niva, uvařené doměkka, přelité rozpuštěným sádlem a posypané opečeno cibulkou. A k tomu kysané zelí nesmí chybět. No prostě „bramborová“ klasika bez brambor 🙂


Suroviny:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 ČL soli
  • 1 PL psyllia
  • 60 g kokosové mouky

NÁPLŇ:

  • 150g směs mletého masa vepřové a hovězí
  • 2 PL sádla
  • 3 listy šalvěje
  • 2 cibule
  • sůl
  • pepř
  • sýr Niva

ZELÍ:

  • 300 g kysaného zelí
  • 1 ks bobkový list
  • sůl

Postup:

Všechny suroviny na těsto smícháme a spojíme v hladké těsto, které dáme na 10 minut odpočinout do lednice.

Mezitím si připravíme náplň do knedlíků. Na pánvičce s rozpáleným sádlem si osmažíme cibulku nakrájenou na jemno. Když máme zlatavou cibulku, odebereme si půlku na ozdobu. Přidáme nastrouhané stroužky česneku a mleté maso. Osolíme opepříme a orestujeme směs masa.  Podlijeme trochou vývaru nebo vody. Dusíme maso do měkka. Když je maso měkké, zredukujeme tekutinu na minimum, tím získáme suší směs kterou po vychladnutí můžeme plnit knedliky.

Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu.

Těsto rozkrojíme na šest částí, v ruce vytvarujeme placičky a plníme směsí masa a kostičkou nivy. Když zbyde směs masa, můžeme ho namíchat do hotového zelí.

Knedlíky dáme vařit do vroucí vody. Vaříme přibližně 5-6 minut.

Zelí nakrájíme na menší kousky. Když je hodně kysané, můžeme propláchnout studenou vodou. Tím ztratí svojí kyselost. Zelí podlijeme trochou vody, osolíme a podusíme na vámi požadovanou měkkost. 

Knedlíky servírujeme na zelí, posypeme osmaženou cibulkou dozlatova.

Předchozí článekCuketové špagety s kuřecím masem Garam Masala
Další článekMáslové kuře (Butter chicken)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno