Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Snadný recept na přípravu smažených masových koulí z mletého masa plněných syrečky, které podáváme jako hlavní chod s nějakou vhodnou přílohou.
Suroviny:
- 1 kg mletého míchaného masa
- 4 stroužky česneku
- 1 PL drceného kmínu
- 1 vajíčko
- sůl
- směs bylinek (petržel, celer nať, libeček ……)
- pepř
- 1 balení syreček
- sádlo na smažení
- 1-2 vajíčka
- lahůdkové droždí
Postup:
V míse ochutíme mleté maso solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bylinkami, kmínem a vajíčkem. Pečlivě vypracujeme směs a necháme chvíli v lednici odležet.
Syrečky nakrájíme na kostičky a každou zabalíme do směsi mletého masa. Vytvořené koule obalíme ve vajíčku a následně v lahůdkovém droždí.
Pozvolna osmažíme dozlatova na sádle.
Podáváme se smetanovou kedlubnou a mrkví.
Stručný recept: Zeleninu se nakrájíme na hranolky a prosolíme. Orestujeme ji na pánvi na oříšku másla. Když je na skus hotová, přidáme čerstvý tymián a zakápneme smetanou. Dál už nerestujeme.