Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Snadný recept na přípravu smažených masových koulí z mletého masa plněných syrečky, které podáváme jako hlavní chod s nějakou vhodnou přílohou.


Suroviny:

  • 1 kg mletého míchaného masa
  • 4 stroužky česneku
  • 1 PL drceného kmínu
  • 1 vajíčko
  • sůl
  • směs bylinek (petržel, celer nať, libeček ……)
  • pepř 
  • 1 balení syreček   
  • sádlo na smažení
  • 1-2 vajíčka
  • lahůdkové droždí

Postup:

V míse ochutíme mleté maso solí, pepřem, prolisovaným česnekem, bylinkami, kmínem a vajíčkem. Pečlivě vypracujeme směs a necháme chvíli v lednici odležet.

Syrečky nakrájíme na kostičky a každou zabalíme do směsi mletého masa. Vytvořené koule obalíme ve vajíčku a následně v lahůdkovém droždí.

Pozvolna osmažíme dozlatova na sádle.

Podáváme se smetanovou kedlubnou a mrkví.

Stručný recept: Zeleninu se nakrájíme na hranolky a prosolíme. Orestujeme ji na pánvi na oříšku másla. Když je na skus hotová, přidáme čerstvý tymián a zakápneme smetanou. Dál už nerestujeme.

Předchozí článekTermix
Další článekPečené krůtí stehno

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno