Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: střední

Dalo by se napsat náhrada „klasického bramborového salátu“, ale toto je salát, který má své chutě a použitou kedlubnou je specifický, chutný, prostě úžasný.


Suroviny:

  • 300 g vepřové krkovice
  • 2 větší kedlubny
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • kousek celeru
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 kyselé okurky
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • půl lžičky xylitolu
  • psyllium s parmazánem na obalení
  • sádlo
  • plátek citronu

Postup:

Nejprve si uvaříme kedlubny,mrkev, petržel, celer v celku a vajíčka na tvrdo ….Počkáme až vše vychladne a můžeme pokračovat. Všechna zelenina ba měla být vařená na zkus.

Vařenou  kedlubnu nakrájíme na kostičky a dáme do mísy …..

Na zbylé věci používám “ mřížku, mačkátko, nebo jak jinak to nazvat …..máte určitě všichni doma a používáte na klasický bramborový salát).

Tak že ke kedlubně rozmačkáme vařenou mrkev, celer, petržel, vajíčka.

Sterilované okurky nastrouháme najemno na struhadle ( mám svou vlastní naloženou zeleninu, pozor na kupovanou, obsahuje dost CUKRU) …takže pokud nemáte vlastní , doporučuji vynechat.

Na jemno nakrájenou cibuli a dle chuti dochutíme solí, pepřem, octem, popřípadě trochou cukru a nakonec dáme domácí lahodnou majonézu.

Salát dáme do lednice, ať nám nevychladne a trochu se nám připojit všechny chutě.

Mezi tím si naporcujeme maso, naklepeme,osolíme a opepříme.

Maso obalíme ve vajíčku a ve směsi psyllia s najemno nastrouhaným parmazánem. 

Rozpálíme pánev a dáme na ni rozehřát sádlo.  a opékáme řízky do zlatova…. Kdo je nemá rád mastné, můžeme péct v troubě na pečícím papíře …..

Řízek dochutíme pár kapkami citronu.


Předchozí článekCuketové cudle s masovou směsí
Další článekSalát s grilovanou cuketou a sušenými rajčaty

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno