Dalo by se napsat náhrada „klasického bramborového salátu“, ale toto je salát, který má své chutě a použitou kedlubnou je specifický, chutný, prostě úžasný.
Suroviny:
- 300 g vepřové krkovice
- 2 větší kedlubny
- 3 vejce
- 1 cibule
- kousek celeru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 2 kyselé okurky
- hořčice
- sůl
- pepř
- ocet
- půl lžičky xylitolu
- psyllium s parmazánem na obalení
- sádlo
- plátek citronu
Postup:
Nejprve si uvaříme kedlubny,mrkev, petržel, celer v celku a vajíčka na tvrdo ….Počkáme až vše vychladne a můžeme pokračovat. Všechna zelenina ba měla být vařená na zkus.
Vařenou kedlubnu nakrájíme na kostičky a dáme do mísy …..
Na zbylé věci používám “ mřížku, mačkátko, nebo jak jinak to nazvat …..máte určitě všichni doma a používáte na klasický bramborový salát).
Tak že ke kedlubně rozmačkáme vařenou mrkev, celer, petržel, vajíčka.
Sterilované okurky nastrouháme najemno na struhadle ( mám svou vlastní naloženou zeleninu, pozor na kupovanou, obsahuje dost CUKRU) …takže pokud nemáte vlastní , doporučuji vynechat.
Na jemno nakrájenou cibuli a dle chuti dochutíme solí, pepřem, octem, popřípadě trochou cukru a nakonec dáme domácí lahodnou majonézu.
Salát dáme do lednice, ať nám nevychladne a trochu se nám připojit všechny chutě.
Mezi tím si naporcujeme maso, naklepeme,osolíme a opepříme.
Maso obalíme ve vajíčku a ve směsi psyllia s najemno nastrouhaným parmazánem.
Rozpálíme pánev a dáme na ni rozehřát sádlo. a opékáme řízky do zlatova…. Kdo je nemá rád mastné, můžeme péct v troubě na pečícím papíře …..
Řízek dochutíme pár kapkami citronu.