Pečené kachní prso si zaslouží jako přílohu něco zvláštního. A tento marinovaný salát z červené řepy je určitě zvláštní a netradiční.
Suroviny:
- 2 ks středně velké červené řepy
- 2 ČL olivového oleje
- šťáva z poloviny citronu
- sůl, pepř
- kysaná smetana
- sýr pecorino
- hrst vlašských ořechů
- 2 ks kachních prsou
Postup:
Rozpálíme si troubu na 180°C. Kachní prsa očistíme a kůži nakrájíme do mřížky. Osolíme a opepříme. Pečeme na suché pánvičce asi 3 minuty kůží dolu, potom otočíme a ještě opékáme asi 2 minuty.
Opečená kachní prsa vložíme na pekáček kůží dolu a pečeme v troubě asi 7 minut. Upečená prsa vyndáme a necháme chvíli odpočinout.
Salát si připravíme předem. Řepu oloupeme a syrovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Olej a citronovou šťávu smícháme, dochutíme solí a pepřem a přidáme k řepě. Promícháme a necháme minimálně 2 hodiny uležet/marinovat. (Klidně do druhého dne v lednici)
V miskách dozdobíme kopečkem zakysané smetany, opečenými vlašskými ořechy a sýrem pecorino.