Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 2 porcí

Pečená plec se smetanou a těstoviny mozzarella je lehké jídlo na večeři


Suroviny:

  • 350 g plecka
  • 5 ks žampionů
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • 1 PL sádla
  • plátek másla
  • 1 dcl smetany ke šlehání
  • hrst hladkolisté petržele

SUROVINY FARFALLE:

  • 2 hrsti mangoldu (může být i špenát)
  • 3 menší vejce
  • 1 mozzarella
  • špetka soli
  • 1 PL psyllia

Postup:

Plecko si dle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso zprudka orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.

Podlijeme trochou vody a dáme péct na 180°C, pečeme do měkka. Žampiony si oloupeme a nakrájíme na osminky. Orestujeme je zvlášť na másle na pánvi. Budou mít hezčí barvu a budou chutnější, než když je budeme vařit přímo s masem.

Když je maso měkké, přidáme smetanu ke šlehání a restované žampiony. Posypeme nasekanou petrželkou a už nevaříme.

Na těstoviny si dáme do vyšší nádoby mozzarellu bez nálevu, přidáme mangold, vejce, psyllium a osolíme. A vše tyčovým mixérem našleháme do hladké směsi. Celou takto připravenou směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky a pečeme na 180°C asi 5 minut.

Takto připravené těsto vyjmeme z plechu s pečicím papírem a přendáme na prkénko. Sundáme opatrně pečící papír. Pomocí rádýlka uděláme menší čtverečky o velikosti cca 3×3 cm , které lehce spojíme prsty v mašličku. Hotové mašličky dáváme zpět na plech vyložený pečicím papírem a vracíme do trouby na 3 minuty (180°C) dodělat.

Předchozí článekKvětáková pizza
Další článekPečený pstruh na másle s batáty a rosso salátem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno