Pečená plec se smetanou a těstoviny mozzarella je lehké jídlo na večeři
Suroviny:
- 350 g plecka
- 5 ks žampionů
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 PL sádla
- plátek másla
- 1 dcl smetany ke šlehání
- hrst hladkolisté petržele
SUROVINY FARFALLE:
- 2 hrsti mangoldu (může být i špenát)
- 3 menší vejce
- 1 mozzarella
- špetka soli
- 1 PL psyllia
Postup:
Plecko si dle potřeby očistíme a nakrájíme na menší kousky. V kastrolu si rozehřejeme sádlo a maso zprudka orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
Podlijeme trochou vody a dáme péct na 180°C, pečeme do měkka. Žampiony si oloupeme a nakrájíme na osminky. Orestujeme je zvlášť na másle na pánvi. Budou mít hezčí barvu a budou chutnější, než když je budeme vařit přímo s masem.
Když je maso měkké, přidáme smetanu ke šlehání a restované žampiony. Posypeme nasekanou petrželkou a už nevaříme.
Na těstoviny si dáme do vyšší nádoby mozzarellu bez nálevu, přidáme mangold, vejce, psyllium a osolíme. A vše tyčovým mixérem našleháme do hladké směsi. Celou takto připravenou směs nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřeme pomocí stěrky a pečeme na 180°C asi 5 minut.
Takto připravené těsto vyjmeme z plechu s pečicím papírem a přendáme na prkénko. Sundáme opatrně pečící papír. Pomocí rádýlka uděláme menší čtverečky o velikosti cca 3×3 cm , které lehce spojíme prsty v mašličku. Hotové mašličky dáváme zpět na plech vyložený pečicím papírem a vracíme do trouby na 3 minuty (180°C) dodělat.