Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné
Květákové halušky – květušky. Nevěřila jsem, ale ano – jsou úžasné, rychlé a zdravé :). Báječný nízkosacharodový (LC) oběd za pár minut na stole.
Suroviny:
- 1 menší květák
- 1 červená cibule
- 150 g anglické slaniny
- brynza
- sůl
- pepř
- oříšek másla
- 2 ks jarní cibulky
- 1 dc smetany ke šlehání
Postup:
Květák si rozebereme na malinké růžičky a dáme napařit do kastrůlku s napařovačem na 10 minut … osolíme
Na pánvi si na oříšku másla orestujeme cibulku, přidáme anglickou slaninu, kterou opečeme do křupava.
Mezi tím si v kastrůlku rozehřejeme brynzu v troše smetany…
Servírujeme květák s restovanou cibulkou a anglickou slaninou, polijeme brynzou, použijeme čerstvě namletý pepř a přidáme jarní cibulku.