Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce

Vafle pochází z Francie. I když i Belgie si nárokuje vafle jako národní jídlo. Existuje mnoho receptů na přípravu vaflí a to nejen sladkých ale i slaných variant. Rychlovka na snídani a i na svačinu. Slané vafle stejně výborné jako sladké vafle.


Suroviny:

  • 2 vejce
  • 2 kostičky lučiny
  • 2 PL mandlové mouky
  • 200 g strouhaného sýra (madeland, hermelín, čedar, gouda…)
  • špetka soli
  • sušené bylinky
  • 2 stroužky česneku

Postup:

Všechny ingredience smícháme a plníme silikonové formičky a pečeme do zlatova na 180-200°C cca 15 minut. Nebo naplníme vaflovač a pečeme 3-5 minut.

Nejlepší jsou samotné 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno