Čas přípravy: 15 min + marinování
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porcí
Marinované kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bylinami jsou velmi lahodné a křehké.
Suroviny:
- 1 kg kuřecích prsních řízků
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- směs bylin (medvědí česnek, petržel, libeček, celer nať…..)
- pár kapek citronové šťávy
- 2 řecké jogurty
Na obalení:
- lahůdkové droždí
- 100 g strouhaného parmazánu
Na smažení:
- sádlo
Postup:
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
V míse smícháme jogurt s bylinkami, česnekem, citronovou šťávou a maso do této směsi vložíme a důkladně promícháme. Necháme marinovat alespoň pár hodin (3-4hod), ideálně však přes noc.
Před smažením smícháme lahůdkové droždí s parmazánem a marinované maso obalujeme.
Pozvolna smažíme do zlatova.
Jako přílohu jsem zvolila restovanou cuketu, růžičkovou kapustu a hlávkové červené zelí na troše olivového oleje.
K řízkům se skvěle hodí jakékoliv zeleninové pyré.