Čas přípravy: 15 min + marinování
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porcí

Marinované kuřecí řízky v jogurtové marinádě s bylinami jsou velmi lahodné a křehké.


Suroviny:

  • 1 kg kuřecích prsních řízků
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • směs bylin (medvědí česnek, petržel, libeček, celer nať…..)
  • pár kapek citronové šťávy
  • 2 řecké jogurty

Na obalení:

  • lahůdkové droždí
  • 100 g strouhaného parmazánu

Na smažení:

  • sádlo

Postup:

Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

V míse smícháme jogurt s bylinkami, česnekem, citronovou šťávou a maso do této směsi vložíme a důkladně promícháme. Necháme marinovat alespoň pár hodin (3-4hod), ideálně však přes noc.

Před smažením smícháme lahůdkové droždí s parmazánem a marinované maso obalujeme.

Pozvolna smažíme do zlatova.

Jako přílohu jsem zvolila restovanou cuketu, růžičkovou kapustu a hlávkové červené zelí na troše olivového oleje.

K řízkům se skvěle hodí jakékoliv zeleninové pyré.

Předchozí článekCelerově celerová polévka
Další článekCelerové pyré se smetanou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno