Pomerančový chlebík
Pomerančový chlebík
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 6 porcí

Tento pomerančový chlebík nevypadá moc fantasticky, ale rozhodně stojí za to ho udělat! Je zatraceně chutný! Chuť pomerančů a mandlí k sobě prostě patří.


Suroviny:

  • 2 pomeranče
  • 150 g másla
  • 100 g povolený cukr
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • špetka soli
  • 5 vejec
  • 250 g mandlové mouky
  • 1 PL plátků mandlí

Postup:

Předehřejeme troubu na 175°C. Formu na chleba vyložíme pečicím papírem. Forma byla použita 29x10cm.

Nastrouháme kůru z obou pomerančů. Z jednoho pomeranče ořežeme všechny bílé části a nakrájíme ho na plátky. Druhý pomeranč vymačkáme, šťávy budeme potřebovat asi 5-6 lžic.

Do velké mísy přidáme povolené máslo, polovinu cukru, skořici a špetku soli. Vše vyšleháme, tak aby bylo těsto hladké a nadýchané. Žloutky přidáme postupně a pečlivě zašleháme. Přidáme do misky pomerančovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru, mandlovou mouku a stěrkou dobře zamícháme.

Vaječný bílek vyšleháme na tuhý sníh a ke konci šlehání přidáme postupně zbývající cukr a zašleháme do šněhu. Vaječný sníh postupně zamícháme do druhé směsi.

Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme a na střed přidáme pomerančové plátky a posypeme je lžící nakrájených mandlí.

Pečeme 45 minut nebo dokud špejli zapíchnutou do těsta nevyndáme čistou. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

Pomerančový chlebík

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno