Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. To jsou klasické bramboráky. Ale co tu pochoutku udělat s dýně? Budete překvapeni, jak lahodné, chutné jsou jen když vyměníte brambory za dýni. No jo, ale jak je pojmenovat? Asi jednoduše, “Hokajďáky”.


Suroviny:

  • 1ks menší dýně Hokkaidó
  • 3 ks vejce
  • 1 PL psyllia
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • sádlo na na pečení
  • 100 g anglickou slaninu

Postup:

Nastrouháme oloupanou dýni na struhadle najenmo. Přidáme vejce, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, polévkovou lžíci psyllia a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Dobře zamícháme a necháme 5 minut odpočinout.  Dýně nemá tolik vody jako cuketa, proto se nemusí zahušťovat.

Lžící vytvoříme na pánvičce placičky  a smažíme pozvolna do zlatova. Dýně nemá tolik vody jako cuketa, proto se nemusí zahušťovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno