Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Křupavá česká pochoutka, které říkáme také cmunda. To jsou klasické bramboráky. Ale co tu pochoutku udělat s dýně? Budete překvapeni, jak lahodné, chutné jsou jen když vyměníte brambory za dýni. No jo, ale jak je pojmenovat? Asi jednoduše, „Hokajďáky“.
Suroviny:
- 1ks menší dýně Hokkaidó
- 3 ks vejce
- 1 PL psyllia
- 4 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- majoránka
- sádlo na na pečení
- 100 g anglickou slaninu
Postup:
Nastrouháme oloupanou dýni na struhadle najenmo. Přidáme vejce, sůl, pepř, nastrouhaný česnek, polévkovou lžíci psyllia a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Dobře zamícháme a necháme 5 minut odpočinout. Dýně nemá tolik vody jako cuketa, proto se nemusí zahušťovat.
Lžící vytvoříme na pánvičce placičky a smažíme pozvolna do zlatova. Dýně nemá tolik vody jako cuketa, proto se nemusí zahušťovat.