Kuřecí játra s dýní a těstovinami
Pečená kuřecí játra s dýňovou omáčkou a těstovinami je jednoduchý recept k přípravě večeře nebo oběda.
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 porce

Pečená kuřecí játra s dýňovou omáčkou a těstovinami je jednoduchý recept k přípravě večeře nebo oběda.
Už jen ta kompozice barev těstovin na talíři, se parádně hodí do podzimního času.


Suroviny:

  • ½ střední dýně Hokkaidó
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks stroužky česneku
  • 400g kuřecích jater
  • 2 ks cibule
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • ½ ČL šalvěje sušené (nebo pár lístku čerstvé)
  • 100g sýru grana padano
  • 1 hrst nasekaných mandlí na ozdobu

Těstoviny:

  • 6 ks vejce
  • 1 ks mozzarella bez nálevu 
  • 15 g psyllium  
  • 3 PL smetana
  • sůl

Postup:

Troubu vyhřejeme na 180°C. Dýni rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, zakápneme olejem, osolíme a opepříme. Stroužky česneku jen rozmáčkneme nožem na plocho a přidáme péct k dýni. Pečeme do měkka cca 20 minut. Pečenou dýní spolu s česnekem zpracujeme do hladkého pyré ponorným mixérem. Naředíme dle potřeby vývarem.

Těstoviny:

Vejce, smetanu, mozzarellu (natrhanou na kousky), psyllium a sůl pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého, řídkého těsta. Připravené těsto vylijeme na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Rozetřeme na co nejtenčí placky. Plechy s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme 8-10 minut. 

Upečené placky otočíme na stole papírem nahoru a papír sloupneme. Ještě teplé placky smotáme do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájíme na dlouhé nudličky. 

Játra:

Dobře očistíme kuřecí játra, ale krájet je nebudeme. Nejsou tak velké a jsou jemné a křehké. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, orestujeme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme játra, která opepříme a restujeme do měkka.

Kusy jater opatrně vyndáme a do zbylého výpeku nalijeme trochu vývaru a přidáme dýňové pyré. Směs lehce provařímu a dochutíme.

Těstoviny promícháme se sýrem, bazalkou, mandlemi a směsí výpeku s dýňovým pyré. Na talíři vytvoříme hnízdo a doprostřed dáme restované játra a ozdobíme bazalkou.

Předchozí článekDýňová bábovka
Další článekVepřové srdce na smetaně s mandlovým knedlíkem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno