Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 0 min
Množství: 4 porcí
Křehký, čerstvý, osvěžující – takový je salát Coleslaw. Hlavní surovinou je čerstvé zelí a v tomto receptu to je zelí červené, bíle a pekingské
Suroviny:
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1/4 hlávky červeného zelí
- 1/2 hlávky pekingského zelí
- 1 ks cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g domácí majonézy
- 100 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- citron
- 1 PL hořčice
- cukr
- sůl
- bílý pepř
Postup:
Zelí červené a bílé nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, prosolíme, zakápneme olejem, necháme chvíli odstát. Potom rukou promačkáme.
Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na jemno a obojí přidáme k zelí.
Připravíme si zálivku, vše promícháme a necháme chvíli odležet. Zálivku přimícháme opatrně k zelí a necháme v lednici klidně odležet do druhého dne.