Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 0 min
Množství: 4 porcí

Křehký, čerstvý, osvěžující – takový je salát Coleslaw. Hlavní surovinou je čerstvé zelí a v tomto receptu to je zelí červené, bíle a pekingské


Suroviny:

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 1/4 hlávky červeného zelí
  • 1/2 hlávky pekingského zelí
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g domácí majonézy
  • 100 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
  • citron
  • 1 PL hořčice
  • cukr
  • sůl
  • bílý pepř

Postup:

Zelí červené a bílé nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, prosolíme, zakápneme olejem, necháme chvíli odstát. Potom rukou promačkáme.

Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na jemno a obojí přidáme k zelí.

Připravíme si zálivku, vše promícháme a necháme chvíli odležet. Zálivku přimícháme opatrně k zelí a necháme v lednici klidně odležet do druhého dne.

Předchozí článekPolévka z červeného zelí
Další článekZapečené žampiony

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno