Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 3 porce

Karlovarský knedlík je výborná příloha ke svíčkové, guláči, zvěřině, jemnějším masům. Příprava je náročnější, ale dáme to… Odměnou nám bude vynikající příloha, která skwjele  chutná.


Suroviny:

  • 3 ks Sezamové houstičky
  • 3-4 vejce
  • 100g Mandlová mouka
  • 200 ml mléko
  • 60g máslo
  • 1 špetka kurkumy
  • 1 ČL soli, špetka pepře
  • 1 ČL xantanové gumy
  • 1 hrst hladkolistá petržel

Postup:

Předem připravené Sezamové houstičky nakrájíme na kostky a na rozehřátém másle je lehce osmahneme.

Změklé máslo utřeme v míse se žloutky do hladka. Postupně přidáme mléko a mouku, nakrájenou hladkolistou petržel, kurkumu, xantalovou gumu, pepř a osolíme. Tuto hmotu přidáme k houskovým kostičkám a promícháme.

Z vaječných bílků ušleháme tuhéhý sníh a zlehka zamícháme do připraveného těsta.

Vzniklou hmotu naklademe na připravenou potravinářskou folii a zamotáme do tvaru knedlíku podle toho jak tlustý chcete knedlík. Na koncích folie uděláme uzlíky, aby se nám knedlík při vaření nerozbalil. 

Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme cca 50 minut a pravidelně knedlík otáčíme, aby se provařil rovnoměrně. Uvařený knedlík opatrně vyndáme, rozbalíme z folie a na prkénku nakrájíme ostrým nožem na plátky , které vložíme do mísy.

Karlovarský knedlík je vynikající příloha ke svíčkové, guláči, zvěřině, jemnějším masům. Když ho podáváte s masem bez omáčky, můýete plátky přélít rozpuštěným másle. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno