Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 12 rolek
Tyto skořicové rolky se připravují v různých úpravách snad po celém světě. Rychlovka pro nečekanou nedělní návštěvu.
Suroviny:
- 40 g kokosové mouky
- 60 g mandlové mouky
- 60 g sladidla erythritol
- 2 PL prášku do pečiva
- 250 g sýra mozzarella
- 60 g smetanového sýra
- 2 vejce
- 2 PL rozpuštěného másla
- 1 ČL vanilkové esence
Posyp:
- 60 g sladidla erythritol krupice
- 2 ČL skořice mleté
- 2 PL změklého másla
Glazura:
- 3 PL smetanového sýra
- 2 PL změklého másla
- 50 g sladidla erythritol moučka
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- v případě potřeby smetanu na naředění
Postup:
V misce smícháme mouky, sladidlo a prášek do pečiva. Dáme stranou.
Nastrouhanou mozzarellu a smetanový sýr rozpustíme v nepřilnavém hrnci na mírném ohni nebo také v mikrovlnce. Rozpuštěnou směs sýrů můžeme sundat – nesmí se vařit.
Do směsi sýrů přidáme rozšlehaná vejce, máslo, vanilkový extrakt a směs mouk. Vymícháme těsto, které by mělo být tak akorát na vyválení.
Těsto rozválíme na pečicím papíru na obdélník.
V malé misce smícháme erythritol krupici a skořicí. Těsto rovnoměrně potřeme máslem a navrch posypeme skořicovou směs. Můžeme přidat i nasekané oříšky.
Těsto pomocí papíru smotáme do rolády, kterou nakrájíme na 3-4 cm tlustá kolečka.
Přendáme do pekáčku na pečicí papír a pečeme při teplotě 180°C asi 20 minut dokud lehce nezezlátnou. Po upečení necháme mírně vychladnout.
Připravíme si mezi tím glazuru. V misce vyšleháme smetanový sýr a máslo. Vmícháme práškové sladidlo a vanilkový extrakt. V případě potřeby naředíme smetanou. Rolky nazdobíme glazurou a můžeme podávat.
Výživové údaje* | na 1 rolku |
---|---|
Energie | 209 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 17 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.