Čas přípravy: 20 min

Čas vaření: 20 min

Množství: 12 rolek

Tyto skořicové rolky se připravují v různých úpravách snad po celém světě. Rychlovka pro nečekanou nedělní návštěvu.


Suroviny:

  • 40 g kokosové mouky
  • 60 g mandlové mouky
  • 60 g sladidla erythritol
  • 2 PL prášku do pečiva
  • 250 g sýra mozzarella
  • 60 g smetanového sýra
  • 2 vejce
  • 2 PL rozpuštěného másla
  • 1 ČL vanilkové esence

Posyp:

  • 60 g sladidla erythritol krupice
  • 2 ČL skořice mleté
  • 2 PL změklého másla

Glazura:

  • 3 PL smetanového sýra
  • 2 PL změklého másla
  • 50 g sladidla erythritol moučka
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • v případě potřeby smetanu na naředění

Postup:

V misce smícháme mouky, sladidlo a prášek do pečiva. Dáme stranou.

Nastrouhanou mozzarellu a smetanový sýr rozpustíme v nepřilnavém hrnci na mírném ohni nebo také v mikrovlnce. Rozpuštěnou směs sýrů můžeme sundat – nesmí se vařit. 

Do směsi sýrů přidáme rozšlehaná vejce, máslo, vanilkový extrakt a směs mouk. Vymícháme těsto, které by mělo být tak akorát na vyválení.

Těsto rozválíme na pečicím papíru na obdélník.

V malé misce smícháme erythritol krupici a skořicí. Těsto rovnoměrně potřeme máslem a navrch posypeme skořicovou směs. Můžeme přidat i nasekané oříšky.

Těsto pomocí papíru smotáme do rolády, kterou nakrájíme na 3-4 cm tlustá kolečka.

Přendáme do pekáčku na pečicí papír a pečeme při teplotě 180°C asi 20 minut dokud lehce nezezlátnou. Po upečení necháme mírně vychladnout.

Připravíme si mezi tím glazuru. V misce vyšleháme smetanový sýr a máslo. Vmícháme práškové sladidlo a vanilkový extrakt. V případě potřeby naředíme smetanou. Rolky nazdobíme glazurou a můžeme podávat.


Výživové údaje*na 1 rolku
Energie209 kcal
Bílkoviny7 g
Sacharidy 2 g
Tuky17 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno