Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 2 porce
Pečená krůtí prsa jsou rychlejší na přípravu než celá krůta. Maso prsou je neuvěřitelně křehké a šťavnaté. Šťáva a plátky pomerančů jsou nejvhodnější ovoce na pečení s bílým krůtím masem.
Suroviny:
- 600 g krůtí prso
- 3 stroužky česneku
- 1 ČL nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
- 1 ČL nasekaných lístků čerstvého tymiánu
- 1 ČL nasekaných čerstvých listů šalvěje
- sůl, pepř
- 2 PL olivového oleje
- 2 ČL plnotučné hořčice
- 1/2 šálku pomerančové šťávy
- 1 PL citronové šťávy
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1 pomeranč, nakrájený na plátky
Postup:
Smícháme česnek, rozmarýn, tymián, šalvěj, sůl, pepř, olivový olej, hořčici a vytvoříme pastu, kterou potřeme celé prso a necháme odležet.
Na dno pekáče nalijeme pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a kuřecí vývar a rozmístíme plátky pomeranče. Vložíme do pekáče maso a pečeme při teplotě 160°C a pečeme krůtí masou po dobu 25-30 minut. nepečeme příliš dlouho, aby nebylo maso vysušené. Maso během pečení poléváme výpekem, aby měla prsa zlatavou barvu.
Když je maso hotové, vyjmeme z trouby, zakryjte alobalem a necháme 10 minut odstát při pokojové teplotě. Šťávu, která zbyla v pekáči, nalijte do malé konvičky. Krůtí maso nakrájíme na plátky a podáváme se polité šťávou. Jako přílohu si vybereme dle chuti a nálady. Může to být grilovaná zelenina, LC těstoviny, pečivo…
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 511 kcal |
Bílkoviny | 70 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 23 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.