Pečené krůtí maso na pomerančích
Pečené krůtí maso na pomerančích

Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 30 min

Množství: 2 porce

Pečená krůtí prsa jsou rychlejší na přípravu než celá krůta. Maso prsou je neuvěřitelně křehké a šťavnaté. Šťáva a plátky pomerančů jsou nejvhodnější ovoce na pečení s bílým krůtím masem.


Suroviny:

  • 600 g krůtí prso
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
  • 1 ČL nasekaných lístků čerstvého tymiánu
  • 1 ČL nasekaných čerstvých listů šalvěje
  • sůl, pepř
  • 2 PL olivového oleje
  • 2 ČL plnotučné hořčice
  • 1/2 šálku pomerančové šťávy
  • 1 PL citronové šťávy
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 pomeranč, nakrájený na plátky

Postup:

Smícháme česnek, rozmarýn, tymián, šalvěj, sůl, pepř, olivový olej, hořčici a vytvoříme pastu, kterou potřeme celé prso a necháme odležet.

Na dno pekáče nalijeme pomerančovou šťávu, citronovou šťávu a kuřecí vývar a rozmístíme plátky pomeranče. Vložíme do pekáče maso a pečeme při teplotě 160°C a pečeme krůtí masou po dobu 25-30 minut. nepečeme příliš dlouho, aby nebylo maso vysušené. Maso během pečení poléváme výpekem, aby měla prsa zlatavou barvu.

Když je maso hotové, vyjmeme z trouby, zakryjte alobalem a necháme 10 minut odstát při pokojové teplotě. Šťávu, která zbyla v pekáči, nalijte do malé konvičky. Krůtí maso nakrájíme na plátky a podáváme se polité šťávou. Jako přílohu si vybereme dle chuti a nálady. Může to být grilovaná zelenina, LC těstoviny, pečivo…


Výživové údaje*na 1 porci
Energie511 kcal
Bílkoviny70 g
Sacharidy 3 g
Tuky23 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno