Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 4 porcí
Jogurtové bulky jsou dokonalou náhradou běžného pečiva v naší domácnosti. Díky mandlovému proteinu mají krásnou jemnou strukturu.
Suroviny:
- 210 g mandlové mouky
- 80 g lněného semínka mletého
- 15 g prášku do pečiva
- 10 g xanthanové gumy
- sůl
- mletý kmín
- 150 g jogurtu
- 4 vejce
- 4 PL oleje
- 2 PL vody
Postup:
Troubu předehřejeme na 150°C
Smícháme suché přísady. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou. Smícháme jogurt, olej a vodu.
Rozšleháme žloutky. Jakmile je rozšleháme, začneme pomalu přidávat směs vlhkých ingrediencí a směs suchých ingrediencí. Přidáváme postupně, abychom získali konzistenci bez hrudek.
Jakmile je vše spojeno, přidáváme postupně a opatrně bílek. To dává bulkám nadýchanou konzistenci.
Mokrýma rukama vytvoříme velikost bulek podle potřeby a položíme je na plech pokrytý pečicím papírem.
Pečeme 35 minut v předehřáté troubě. Vytvořit můžeme i menší bagety.