Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 4 porcí

Jogurtové bulky jsou dokonalou náhradou běžného pečiva v naší domácnosti. Díky mandlovému proteinu mají krásnou jemnou strukturu.


Suroviny:

  • 210 g mandlové mouky
  • 80 g lněného semínka mletého
  • 15 g prášku do pečiva
  • 10 g xanthanové gumy
  • sůl
  • mletý kmín
  • 150 g jogurtu
  • 4 vejce
  • 4 PL oleje
  • 2 PL vody

Postup:

Troubu předehřejeme na 150°C

Smícháme suché přísady. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme stranou.  Smícháme jogurt, olej a vodu.

Rozšleháme žloutky. Jakmile je rozšleháme, začneme pomalu přidávat směs vlhkých ingrediencí a směs suchých ingrediencí. Přidáváme postupně, abychom získali konzistenci bez hrudek.

Jakmile je vše spojeno, přidáváme postupně a opatrně bílek. To dává bulkám nadýchanou konzistenci.

Mokrýma rukama vytvoříme velikost bulek podle potřeby a položíme je na plech pokrytý pečicím papírem.

Pečeme 35 minut v předehřáté troubě. Vytvořit můžeme i menší bagety.

Předchozí článekLehký tuňákový salát
Další článekTuňáková pomazánka se sýrem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno