Dokonalý čokoládový cake s lahodným mascarpone krémem rozdráždí vaše chuťové buňky. S tímto dezertem se blýsknete nejen před nečekanou návštěvou, ale i před svou drahou polovičkou.
Suroviny:
KORPUS :
- 7 vajec
- 300g vysokoprocentní čokolády
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- oříšek másla
KRÉM :
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 tučný tvaroh
- 1 mascarpone
- šťáva z ½ citronu
- povolené sladidlo
POLEVA :
- 50 ml smetany ke šlehání
- 100 g vysokoprocentní čokolády
Postup:
Korpus: Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Připravíme si vodní lázeň, ve které necháme rozpustit na kousky nalámanou čokoládu s máslem. Přidáme oddělené žloutky a vše společně vymícháme do hladké hmoty. Na závěr přimícháme prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Směs přelijeme do pečící formy vystlané pečícím papírem. Pečeme pozvolna na 170 stupňů asi 25 minut (podle trouby). Těsto zkontrolujeme špejlí, zda se nelepí a je hotové. Těsto necháme vychladnout. Nelekněte se, ztratí na objemu a trochu se propadne, jelikož ho nemá co držet nadýchané (chybí jakákoliv oříšková mouka). Po vychladnutí těsto rozkrojíme na půl.
Krém: Vyšleháme smetanu ke šlehání do tuha .Přidáme sladidlo dle naší potřeby, citronovou šťávu a přimícháme tvaroh s mascarpone. Mezi vrstvy korpusu dáme ¾ krému a zbytek dáme vrh.
Poleva: Do rendlíku dáme vařit 50 ml smetany ke šlehání. Vypneme těsně pod bodem varu a přidáme čokoládu. Mícháme do hladké konzistence. Necháme trochu vychladnout a polijeme dort. Zdobíme dle libosti 🙂 (oříšky, ovoce, čokoláda)