Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Karfiol, čili květák, je na přípravu letních a podzimních salátů skoro tak univerzální, jako brambora. I zavilí odpůrci karfiolu (pro jeho aroma) si na květákovém salátu pochutnají. Květákový salát poslouží jako lehké samostatné jídlo, příloha k hlavnímu jídlu nebo i surovina při domácí výrobě studených specialit.


Suroviny:

  • 1 ks menšího květáku
  • 6 rajčat
  • 2 papriky
  • ½ salátové okurky
  • 100 g plátkového sýra
  • 100 g vysokoprocentní šunky
  • 1 PL majonézy
  • 1 kelímek řeckého jogurtu
  • 1 PL hořčice
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř

Postup:

Květák si rozdělíme na menší růžičky a dáme do napařovacího kastrolu. Lehce ho osolíme a dáme vařit pod pokličkou max 10 minut , aby nebyl rozvařený a byl na skus. V dalším kastrůlku si uvaříme vejce na tvrdo.

Mezi tím si nakrájíme zbytek zeleniny na menší kousky a šunku se sýrem na kostičky. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu se sýrem a šunkou, přidáme jogurt, majonézu, hořčici, pepř. Na závěr přidáme vychladlý květák a nakrájená vejce. 

Vše promícháme nejlépe rukama a na konec dle potřeby osolíme. Dáme vychladit do lednice.

Předchozí článekPlněné prso sušenými rajčaty, špenátem a grilovanou zeleninou
Další článekBorůvkovo-limetkový podmáslový dort

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno