Muffiny s borůvkovým krémem
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 9 porce
Obtížnost: střední

Muffiny mohou posloužit jako dobrá snídaně nebo jako svačinka ke kafíčku.


Suroviny:

TĚSTO :

100 g mandlová mouka

75 g rozpuštěného másla

50 g xylitolu

4 vejce

2 lžíce mascarpone

1 lžíce nepraženého kakaa

1 lžička kypřícího prášku bez fosfátu 

hrst borůvek

KRÉM :

1 smetana ke šlehání

xylitol

1 mascarpone

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů

Ze všech ingredienci vypracujeme hladké těsto, které pomocí lžíce plníme do dvou třetin formiček na muffiny a dáme péct.

Vyšleháme smetanu ke šlehání, zašleháme cukr a mascarpone.

Já měla mražené lesní borůvky, jen jsem je zahřála a nechala vyvařit přebytečnou vodu. Propasírovala , abych se zbavila větších kousků a poté vše přimíchala do krému.

Krém naneseme do cukrářského pytlíku a zdobíme jím vychladlé muffiny ….

Zdobení už je na Vaší iniciativě.


Předchozí článekLosos na mangoldovým lůžku
Další článekMíša dort

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno