Zapečený květák s kuřecím masem a balzamikovou cibulí
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 porce

Zapečený květák s kuřecím masem a balzamikovou cibulí vám určitě zachutná. Cibule dušená na balzamikovém octě přidá jídlu na jeho výjimečné chuti. Jeho příprava vám navíc nezabere více než 15 minut. 


Suroviny:

  • 200 g kuřecích prsou
  • 1 květák
  • 2 vejce
  • 50 g strouhaného sýra
  • 150 g zakysané smetany
  • 1 PL olivového oleje
  • 2 ČL mleté papriky
  • 2 stroužky  česneku
  • 1 ČL mořské soli
  • hrst bazalky
  • sušená rajčata

Balzamiková cibule:

  • 1 cibule červená
  • 3 PL balzamikového octa
  • 5 PL vody
  • sůl
  • pepře

Postup:

Maso nakrájíme na malé kostičky, květák rozkrájíme na menší růžičky a dáme je do misky, kde jsme si předem smíchali lžící olivového oleje, zakysanou smetanu, koření, sůl, nakrájená sušená rajčata.

Směs dobře promícháme a dáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehanými vejci, posypeme strouhaným sýrem, přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut na 185°C, aby se maso upeklo.

Mezi tím si připravíme balzamikovou cibuli. Cibuli nakrájíme na kolečka, vložíme ji do hrnce s 3 lžícemi vody, solí a mletým pepřem. Chvíli ji vaříme na silném plameni, později, když začne měknout, plamen ztlumíme. Přidáme balzamikový ocet a cibuli dusíme. Podle potřeby můžeme dolít několik lžic vody.

Upečený nákyp necháme alespoň 5 minut vychladnout, pak jej opatrně servírujeme a polijeme balsamikovou cibulí.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno