Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Z květenství bezu se dá takto připravit vynikající dezert. Podtrhnuté výbornou chutí kešu těstíčka.
Suroviny:
- 4 ks květů bezu
- 1 mozzarella v nálevu
- 2 vajíčka
- 4 lžíce kešu mouky
- sůl
- sádlo na smažení
- domácí marmeláda
Postup:
Květy bezu propláchneme ve studené vodě a následně osušíme na papírové utěrce.
Mozzarellu, vajíčko, sůl vložíme do mísy a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kešu mouku a promícháme.
Chvíli necháme odstát a máčíme květy bezu v těstíčku. Smažíme na sádle.
Květy bezu jsou výborné s jakoukoliv domácí marmeládou nebo tvarohem či kešu krémem, ale též chutnají skvěle naslano jako langoš…