Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 15 min
Množství: porce
Obtížnost: snadné
Jednoduché, rychlé a chutné brynzové krekry.
Suroviny:
- 125g bryndzy
- 1ks vejce
- 200g mandlová mouky
- 1/2 ČJ prášek do pečiva
- sůl
- kmín
- žloutek na potírání
Postup:
Bryndzu a vejce smíchejte dohromady. Přidejte zbytek ingrediencí, vymíchejte těsto.
Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici.
Mezi pečícími papíry vyválejte placku asi 3mm tlustou a nařežte nožem nebo rádílkem na požadované tvary.
Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem či hrubou solí. Sůl na zdobení, by se měla používat pekařská, která je ošetřena pro rozpuštění a zůstává v celku i ve vlhčím prostředí.
Pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 15 min. Po upečení nechte zcela vychladnout na plechu.
TIP: Na zdobení můžete před pečením použít třeba nastrouhaný tvrdý sýr.