Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 15 min
Množství: porce
Obtížnost: snadné

Jednoduché, rychlé a chutné brynzové krekry.


Suroviny:

  • 125g bryndzy
  • 1ks vejce
  • 200g mandlová mouky
  • 1/2 ČJ prášek do pečiva
  • sůl
  • kmín
  • žloutek na potírání

Postup:

Bryndzu a vejce smíchejte dohromady. Přidejte zbytek ingrediencí, vymíchejte těsto.

Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte odpočinout alespoň 1 hodinu v lednici.

Mezi pečícími papíry vyválejte placku asi 3mm tlustou a nařežte nožem nebo rádílkem na požadované tvary.

Potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme kmínem či hrubou solí. Sůl na zdobení, by se měla používat pekařská, která je ošetřena pro rozpuštění a zůstává v celku i ve vlhčím prostředí.

Pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 15 min. Po upečení nechte zcela vychladnout na plechu.

TIP: Na zdobení můžete před pečením použít třeba nastrouhaný tvrdý sýr.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno