Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 25 cm průměr pizzy

Máte chuť na pizzu, tak si vyzkoušejte připravit tento recept, kde namísto rajčatového základu použijte zakysanou smetanu.


Suroviny:

  • 30 dkg mozzarelly bez nálevu
  • 100 g mouky ze zlatého lněného semínka
  • 2 vejce
  • sůl 

SUROVINY NÁPLŇ:

  • 70g zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 mozzerella v nálevu (bez nálevu)
  • 3 žampiony
  • 5-10 dkg anglické slaniny
  • 50 g čerstvého baby špenátu
  • 100 g cherry rajčat
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • pár kapek olivového oleje
  • pár kapek smetany ke šlehání
  • sušená bazalka

Postup:

Mozzarellu si nastrouháme a dáme do mističky vhodné do mikrovlnné trouby, kde ji necháme na minutku rozpustit. Přidáme mouku ze zlatého lněného semínka a řádně ji do sýra zapracujeme. Osolíme a přidáme vajíčka…

Těsto není úplně celistvé, ale to se pečením sjednoti.

Těsto napěchujeme do formy vystalené pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut (těsto musí mít krásně zlatou barvu).

Mezitím si připravíme smetanový základ. Do zakysané smetany přidáme utřený česnek. Osolíme a opepříme.

Tuto směs naneseme na předpečený korpus, až do symých okrajů.

A teď už je na řadě mozzarella natrhaná na kousky, anglická slanina, na plátky nakrájené žampiony, roztroušené listy baby špenátu a přepůlené cherry rajčátka. Když máme hotovo, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme smetanou ke šlehání.

Na závěr zakápneme olivovým olejem a přidáme sušenou bazalku.

Pečeme na 200°C asi 15 minut (z toho posledních pět minut přepneme na horkovzduch).

Ingrediencím se meze nekladou …. 🙂

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno