Máte chuť na pizzu, tak si vyzkoušejte připravit tento recept, kde namísto rajčatového základu použijte zakysanou smetanu.
Suroviny:
- 30 dkg mozzarelly bez nálevu
- 100 g mouky ze zlatého lněného semínka
- 2 vejce
- sůl
SUROVINY NÁPLŇ:
- 70g zakysané smetany
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 1 mozzerella v nálevu (bez nálevu)
- 3 žampiony
- 5-10 dkg anglické slaniny
- 50 g čerstvého baby špenátu
- 100 g cherry rajčat
- 20 g strouhaného parmazánu
- pár kapek olivového oleje
- pár kapek smetany ke šlehání
- sušená bazalka
Postup:
Mozzarellu si nastrouháme a dáme do mističky vhodné do mikrovlnné trouby, kde ji necháme na minutku rozpustit. Přidáme mouku ze zlatého lněného semínka a řádně ji do sýra zapracujeme. Osolíme a přidáme vajíčka…
Těsto není úplně celistvé, ale to se pečením sjednoti.
Těsto napěchujeme do formy vystalené pečícím papírem a pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut (těsto musí mít krásně zlatou barvu).
Mezitím si připravíme smetanový základ. Do zakysané smetany přidáme utřený česnek. Osolíme a opepříme.
Tuto směs naneseme na předpečený korpus, až do symých okrajů.
A teď už je na řadě mozzarella natrhaná na kousky, anglická slanina, na plátky nakrájené žampiony, roztroušené listy baby špenátu a přepůlené cherry rajčátka. Když máme hotovo, posypeme strouhaným parmazánem a pokapeme smetanou ke šlehání.
Na závěr zakápneme olivovým olejem a přidáme sušenou bazalku.
Pečeme na 200°C asi 15 minut (z toho posledních pět minut přepneme na horkovzduch).
Ingrediencím se meze nekladou …. 🙂