Tatarský biftek je pochoutka, na kterou mnozí nedají dopustit, ale zároveň se najde i množství jeho odpůrců, kterým vadí fakt, že je vyroben ze syrového masa. Pokud patříte mezi ně, tento recept vás bude určitě zajímat, protože jde o tatarák z cukety, ale chuťově k nerozeznání od toho pravého – masového.
Suroviny:
- 1 malá cuketa
- 1 šalotka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sojové omáčky(nevím, čím ji nahradit, ale je tam důležitá)
- půl lžičky mleté papriky
- 1 lžička dijonské hořčice
- kousek chilli papričky, dle vlastního uvážení
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička rajského protlaku
- sůl
- pepř
Postup:
Cuketu rozpůlíme a zbavíme vodnatého vnitřku. Poté jí nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme vypotit.
Na oleji orestujeme šalotku dozlatova , přidáme utřený česnek, orestujeme jen dvě minutky, aby česnek nezhořkl. Vše z kastrůlku vyjmeme.
znovu kápneme olej do kastrůlku, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a necháme jí pár minut
dusit (5-10 minut), podle obsahu vody v cuketě, aby se vyvařila.
Přidáme restovanou cibuli s česnekem, ochutíme sojovou omáčkou, protlakem, hořčicí, mletou paprikou a chilli papričkou( může být i jen chilli koření)
Podáme s chlebem
TIP :
Pokud si tataráku uděláme víc, lze ho i zavařit ……