Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Tatarský biftek je pochoutka, na kterou mnozí nedají dopustit, ale zároveň se najde i množství jeho odpůrců, kterým vadí fakt, že je vyroben ze syrového masa. Pokud patříte mezi ně, tento recept vás bude určitě zajímat, protože jde o tatarák z cukety, ale chuťově k nerozeznání od toho pravého – masového.


Suroviny:

  • 1 malá cuketa
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky(nevím, čím ji nahradit, ale je tam důležitá)
  • půl lžičky mleté papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • kousek chilli papričky, dle vlastního uvážení
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička rajského protlaku
  • sůl
  • pepř

Postup:

Cuketu rozpůlíme a zbavíme vodnatého vnitřku. Poté jí nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme vypotit.

Na oleji orestujeme šalotku dozlatova , přidáme utřený česnek, orestujeme jen dvě minutky, aby česnek nezhořkl. Vše z kastrůlku vyjmeme.

znovu kápneme olej do kastrůlku, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a necháme jí pár minut 

dusit (5-10 minut), podle obsahu vody v cuketě, aby se vyvařila.

Přidáme restovanou cibuli s česnekem, ochutíme sojovou omáčkou, protlakem, hořčicí, mletou paprikou a chilli papričkou( může být i jen chilli koření)

Podáme s chlebem

TIP :

Pokud si tataráku uděláme víc, lze ho i zavařit ……


Předchozí článekCuketová roláda
Další článekTvarohový „houskový“ knedlík

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno