Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 15+15 min
Množství: 15 porce
Další varianta oblíbených dortíčků, tentokráte ve variantě čoko.
Suroviny:
- 100 g mandlové mouky
- 100 g lískooříškové mouky
- 1 vejce
- 120 g másla
- 5 PL vody
- 1 PL rumu
- šťáva z půlky citronu
- 2 PL holandského kakaa
- sladidlo dle chuti
SUROVINY KRÉM :
- 125 g mascarpone
- 125 g smetana ke šlehání
- citronová šťáva
- sladidlo dle chuti
- 50 g vysokoprocentní čokolády
- 1 ČL kokosového oleje
Postup:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet a vytvoříme plát těst, který by měl být silný 5 mm a vykrájíme tvary které chceme.
Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut.
Smetanu smícháme s mascarpone a přidáme zbytek surovin. Vyšleháme do hladkého krému.
Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni a ozdobíme s ní horní část mini dortíčku.
Krém je lepší nanášet zdobícím sáčkem, poté přiklopíme část politou čokoládou a zdobíme ovocem, které máme rádi.