Minicake čoko
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 15+15 min
Množství: 15 porce

Další varianta oblíbených dortíčků, tentokráte ve variantě čoko.


Suroviny:

  • 100 g mandlové mouky
  • 100 g lískooříškové mouky
  • 1 vejce
  • 120 g másla
  • 5 PL vody
  • 1 PL rumu
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 PL holandského kakaa
  • sladidlo dle chuti

SUROVINY KRÉM :

  • 125 g mascarpone
  • 125 g smetana ke šlehání
  • citronová šťáva
  • sladidlo dle chuti
  • 50 g vysokoprocentní čokolády
  • 1 ČL kokosového oleje

Postup:

Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet a vytvoříme plát těst, který by měl být silný 5 mm a vykrájíme tvary které chceme.

Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut.

Smetanu smícháme s mascarpone a přidáme zbytek surovin. Vyšleháme do hladkého krému.

Čokoládu s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni a ozdobíme s ní horní část mini dortíčku.

Krém je lepší nanášet zdobícím sáčkem, poté přiklopíme část politou čokoládou a zdobíme ovocem, které máme rádi. 


Předchozí článekChléb s křupavou kůrkou
Další článekLangoš

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno