Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 2 porce

Šťavnaté a voňavé kachní prso je zcela určitě lahůdkou, patřící na sváteční stůl. A černá čočka beluga je poklad mezi luštěninami, který stojí výjimečně za LC „hřích“.


Suroviny:

  • 2 ks kachních prsou
  • 200 g čočky beluga (černá čočka)
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks rajčat
  • 20 g másla
  • špetka rozmarýnu
  • špetka tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • pažitka na ozdobu

Postup:

Čočku dáme vařit do studené vody. Vařit se bude cca 20-25 minut. Počas vaření můžeme dolévat vodu. Dáme pozor, aby se nerozvařila. Jakmile je vařená, čočku scedíme a třošku vody si necháme bokem na pozdější použití.

Rozpáleme si troubu na 180°C. Kachní prsa očistíme a kůži nařízneme do mřížky. Olosíme je a opepříme. Maso položíme na rozpálenou pánev a opékáme asi 2 minuty z každé strany. Potom vložíme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

Do výpeku z masa přidáme máslo a orestujeme nakrájenou mrkev a celer na malé kostičky, poté přidáme na kostičky krájenou šalotku s česnekem. Přidáme vařenou čočku a dochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a tymiánem. Pokud bude třeba, můžete podlít trochou vody, ve které se čočka vařila, aby směs zůstala vláčná.

Předchozí článekSegedínský guláš speciál
Další článekKrémová květáková polévka s mrkví

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno