Recept na pečená kachní stehna s měkkým šťavnatým masem a s krásně vypečenou křupavou kůžičkou. Pokrm podáváme se špenátem a vybranou přílohou.
Suroviny:
- 2ks kachní stehna
- sůl
- kmín
- pepř
- 50 g máslo
- 1 balení čerstvého špenátu
- 3 stroužky česneku
Postup:
Kachní stehna očistíme a osušíme. Sůl vetřeme do kachních stehen a nakmínujeme. Podlijeme vodou a v pekáči s pokličkou pečeme na 170 stupňů v el. troubě 3 hodiny. Občas musíme polít a převrátit stehna, aby se hezky propekla. Pak sundáme poklici a dopečeme do zlatova aby se udělala kůrčička.
Na pánvičce si mezi tím rozpustíme máslo, přidáme čerstvý špenát a česnek a necháme na zpěněném másle zavadnout asi 5 minut. Lehce dochutíme solí a pepřem.
Z pekáče kde se pekla stehna slijeme přebytečný tuk a necháme na další použití. Zbude nám trocha výpeku, kterým omastíme zvolenou přílohu.
V tomto případě jsme zvolili jednoduché, ale chutné Těstoviny s mozzarellou