Čas přípravy: 3 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 3 porce
Obtížnost: snadné
Jemný a nadýchaný tvarohový „houskový“ knedlík je vhodná příloha ke všem omáčkám. A samozřejmně jako náhrada za klasický houskový knedlík.
Suroviny:
- 5 PL Mandlové mouky
- 5ks vajec
- 250g Tučný tvaroh
- 2 PL Psyllium
- 2 ČL prášek do pečiva bez fosfátu
- špetka soli
Postup:
Vše smícháme dohromady a necháme cca 5 minut odstát. Hustota těsta je závislá na velikosti vajec. Po odstátí těsta si můžete hustotu upravit přidáním kokosovou mouky.
Vytvarujeme 2 válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do vroucí vody.
Vaříme 25 minut. V půlce vaření knedlíky otočíme, aby se rovnoměrně uvařily i z druhé strany. Uvařené knedlíky rozbalíme z folie, necháme chvíli vypářit a můžeme podávat.
Náš TIP: Do knedlíků můžete přidat na kostičky nakrájené Sezamové houstičky, které jste si připravili předem a nebo vám zbyly ze snídaně.