Čas přípravy: 3 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 3 porce
Obtížnost: snadné

Jemný a nadýchaný tvarohový „houskový“ knedlík je vhodná příloha ke všem omáčkám. A samozřejmně jako náhrada za klasický houskový knedlík.


Suroviny:

  • 5 PL Mandlové mouky
  • 5ks vajec
  • 250g Tučný tvaroh
  • 2 PL Psyllium
  • 2 ČL prášek do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli

Postup:

Vše smícháme dohromady a necháme cca 5 minut odstát. Hustota těsta je závislá na velikosti vajec. Po odstátí těsta si můžete hustotu upravit přidáním kokosovou mouky.

Vytvarujeme 2 válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do vroucí vody.

Vaříme 25 minut. V půlce vaření knedlíky otočíme, aby se rovnoměrně uvařily i z druhé strany. Uvařené knedlíky rozbalíme z folie, necháme chvíli vypářit a můžeme podávat.

Náš TIP: Do knedlíků můžete přidat na kostičky nakrájené Sezamové houstičky, které jste si připravili předem a nebo vám zbyly ze snídaně.


Předchozí článekCuketový tatarák
Další článekMozzarellové bulky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno