Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Rychlá a chutná příprava vepřového masa s vůní a chutí Indie. Jako přílohu si připravíme pečené hranolky z celeru.
Suroviny:
- 500 g vepřové kýty
- 1 paprika
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek koriandru
- 2 PL oleje
- 3 ČL kari koření
- 1 ks celeru
- 1 špetka kurkumy
- 1 PL oleje
- sůl, pepř
Postup:
Maso osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, podrtíme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Koriandr očistíme a nasekáme nadrobno (včetně stonků).
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem, osolíme a necháme zesklovatět. Přidáme maso a orestujeme dozlatova. Zaprášíme kari kořením a jen krátce promícháme.
Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, zmírníme plamen a chvíli podusíme. Poté vmícháme koriandr. Dochutíme solí a pepřem.
Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1 cm. Z plátků potom nakrájíme hranolky cca 1×1 cm silné.
Hranolky celeru povaříme 2–3 minuty ve vroucí vodě do které přidáme kurkumu kvůli barvě. Potom hranolky scedíme a smícháme s olejem a kořením.
Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200–220°C asi 30 minut.
Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 284 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 8 g |
Tuky | 21 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.