Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 30 min

Množství: 4 porce

Rychlá a chutná příprava vepřového masa s vůní a chutí Indie. Jako přílohu si připravíme pečené hranolky z celeru.


Suroviny:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 paprika
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 svazek koriandru
  • 2 PL oleje
  • 3 ČL kari koření
  • 1 ks celeru
  • 1 špetka kurkumy
  • 1 PL oleje
  • sůl, pepř

Postup:

Maso osušíme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Česnek oloupeme, podrtíme a nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Koriandr očistíme a nasekáme nadrobno (včetně stonků).

V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli s česnekem, osolíme a necháme zesklovatět. Přidáme maso a orestujeme dozlatova. Zaprášíme kari kořením a jen krátce promícháme.

Přidáme na nudličky nakrájenou papriku, zmírníme plamen a chvíli podusíme. Poté vmícháme koriandr. Dochutíme solí a pepřem.

Celer oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky silné cca 1 cm. Z plátků potom nakrájíme hranolky cca 1×1 cm silné.

Hranolky celeru povaříme 2–3 minuty ve vroucí vodě do které přidáme kurkumu kvůli barvě. Potom hranolky scedíme a smícháme s olejem a kořením.

Hranolky rozprostřeme na plech a pečeme v rozpálené troubě při 200–220°C asi 30 minut.

Nakonec osolíme a podáváme jako přílohu.


Výživové údaje*na 1 porci
Energie284 kcal
Bílkoviny14 g
Sacharidy 8 g
Tuky21 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno