Jednoduché, ale chutné cupcakes s vánočním nádechem. Korpus je jemný. Krém lahodný a lehký.
Suroviny:
KORPUS:
- 100 g mandlové mouky
- 65 g povoleného sladidla, já použila xylitol
- 1,5 PL nepraženého kakaa
- 1,5 PL syrovátkového proteinu
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- ½ ČL prášku espresso
- 2 menší vejce
- 65 g kokosového mléka
- 50 g rozpuštěného másla
- špetka soli
- vanilka
KRÉM:
- 100 g mascarpone
- 80 ml smetany ke šlehání
- 80 g kokosového mléka(tuhá část)
- Erythritol moučka
- Šťáva z ½ citronu
Na dozdobení:
- Strouhaný kokos
- Zelené gelové potravinářské barvivo(můžete použít třeba matchu)
- Kokosová mouka (pouze trocha – zasněžené stromky…)
Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C.
Formu na muffiny vyložíme košíčky.
V misce smícháme veškeré suché ingredience. Poté přidáme rozpuštěné máslo, kokosové mléko, vejce a vymícháme hladké těsto.
Plníme košíčky do ¾ a dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut (zkouška špejlí).
Upečené košíčky necháme vychladnout.
Na krém vyšleháme všechny uvedené suroviny dohromady. Část krému odebereme a obarvíme. Naplníme cukrářský sáček neobarveným krémem a zdobíme upečené košíčky. Necháme vychladit. Poté krém obalíme v kokosu. Krém drží, takže nemusíte kokos sypat a mít ho všude.
Na závěr uděláme zdobení obarveným krém a posypeme jej kokosovou moukou…