Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce

Kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z restované cibulky a mrkve si pamatuji jako pochoutku, kterou připravovala babička. Šťávu nehustila moukou, ale vždy dávala do základu hodně cibule a mrkve.


Suroviny:

  • 300 g kuřecích nebo krůtích jater
  • 300 g  cibule
  • 50 g sádla
  • 3 menší mrkve
  • pepř
  • mletý kmín
  • sůl

Postup:

Drůbeží játra zbavíme žilek, očistíme, osolíme, opepříme, okmínujeme .

Na sádle orestujeme pozvolna cibulku do zlatova, přidáme játra, na kolečka pokrájenou mrkev a vše opečeme. Zmírníme plamen a játra podlijeme a dusíme asi 15 minut, játra na řezu nesmí být syrová.

Šťávu není potřeba hustit a o to se postará cibule. Dochutíme solí, pepřem.

Podáváme s  květákovou rýží nebo mandlovým knedlíkem.

Předchozí článekOříškový dort s pomerančovou ricottou
Další článekPolévka z červeného zelí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno