Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce
Kuřecí nebo krůtí játra s hnědým výpekem z restované cibulky a mrkve si pamatuji jako pochoutku, kterou připravovala babička. Šťávu nehustila moukou, ale vždy dávala do základu hodně cibule a mrkve.
Suroviny:
- 300 g kuřecích nebo krůtích jater
- 300 g cibule
- 50 g sádla
- 3 menší mrkve
- pepř
- mletý kmín
- sůl
Postup:
Drůbeží játra zbavíme žilek, očistíme, osolíme, opepříme, okmínujeme .
Na sádle orestujeme pozvolna cibulku do zlatova, přidáme játra, na kolečka pokrájenou mrkev a vše opečeme. Zmírníme plamen a játra podlijeme a dusíme asi 15 minut, játra na řezu nesmí být syrová.
Šťávu není potřeba hustit a o to se postará cibule. Dochutíme solí, pepřem.
Podáváme s květákovou rýží nebo mandlovým knedlíkem.