Koření Garam masala je velmi chutná a voňavá indická směs koření. Používá se tradičně do indických pokrmů a v kombinaci s jemným kuřecím masem a chutí cukety je skvělá kombinace barev vůní a chutí.
Suroviny:
- 500g kuřecí vykostěných stehen
- 3 ks stroužků česneku
- 3 PL másla
- 1 PL Garam Masala
- 100g pórek
- 1 ks velká cuketa
- sůl
- pepř
- parmazán na posypání
Postup:
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme.
Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém orestujeme nakrájený pórek a přidáme restovat kuřecí maso. Po orestování zastříkneme vodou a dusíme do měkka.
Před koncem přidáme k masu nastrouhaný česnek a koření Garam Masla, které celou směs nádherně provoní.
Zredukujeme na požadovanou hustotu a můžeme podávat s cuketovými špagetami. Posypané strouhaným parmazánem.
Příprava cuketových špaget je velmi jednoduchá a rychlá. Cuketu dobře omyjeme a i se šlupkou nakrájíme škrabkou Julienne na tenké nudličky nebo můžete použít spiralizér, osolíme a v misce podusíme v mikrovlnné troubě 4-5 minut.
NÁŠ TIP: Škrabka Julienne nakrájí vaší zeleninu na tenké a dlouhé nudličky, které můžete použít na zeleninové saláty a do polévky. V tescoma stojí 90 Kč