Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Koření Garam masala je velmi chutná a voňavá indická směs koření. Používá se tradičně do indických pokrmů a v kombinaci s jemným kuřecím masem a chutí cukety je skvělá kombinace barev vůní a chutí.


Suroviny:

  • 500g kuřecí vykostěných stehen
  • 3 ks stroužků česneku
  • 3 PL másla
  • 1 PL Garam Masala
  • 100g pórek
  • 1 ks velká cuketa
  • sůl
  • pepř
  • parmazán na posypání

Postup:

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme.

Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém orestujeme nakrájený pórek a přidáme restovat kuřecí maso. Po orestování zastříkneme vodou a dusíme do měkka.

Před koncem přidáme k masu nastrouhaný česnek a koření Garam Masla, které celou směs nádherně provoní.

Zredukujeme na požadovanou hustotu a můžeme podávat s cuketovými špagetami. Posypané strouhaným parmazánem.

Příprava cuketových špaget je velmi jednoduchá a rychlá. Cuketu dobře omyjeme a i se šlupkou nakrájíme škrabkou Julienne na tenké nudličky nebo můžete použít spiralizér, osolíme a v misce podusíme v mikrovlnné troubě 4-5 minut.

NÁŠ TIP: Škrabka Julienne nakrájí vaší zeleninu na tenké a dlouhé nudličky, které můžete použít na zeleninové saláty a do polévky. V tescoma stojí 90 Kč

Předchozí článekPlněné masové koule vejcem
Další článekKnedlíky plněné mletým masem a sýrem niva

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno