ChocoCake
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 1 dortík

Dortík jako čokoládová tečka nedělního odpoledne.


Suroviny:

Korpus:

  • 5 vajec
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 1-2 PL povoleného sladidla
  • 1 čl prášku do pečiva
  • Hrst na hrubo nasekaných pekanových ořechů

KRÉM :

  • 270 ml smetany ke šlehání
  • 70 g vysokoprocetní čokolády
  • 1 čl agaru

Postup:

Žloutky vyšleháme se sladidlem do tužší pěny.

Ve vodní  lázni rozpustíme čokoládu, kterou vmícháme k vyšlehaným žloutkům. Přidáme prášek do pečiva  a na hrubo nasekané pekanové ořechy. Celou směs promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, který ke žloutkové směsi opatrně štěrkou přimícháme a přelijeme do dortové formy o průměru 16 cm. (Když bude mít forma větší  průměr, přidejte vejce, čokoládu a klidně i ořechy.)

Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Korpus po upečení necháme zcela vychladnout. Trochu spadne, tak se nelekejte.

Mezitím si připravíme krém. 70 ml smetany ke šlehání  zahřejeme v kastrůlku na plotně. Přidáme  nalámanou čokoládu a promícháme, aby nebyly hrudky. Na závěr  přidáme agar. Necháme  vychladit. Zbylou smetanu vyšleháme v tuhý krém, můžeme přidat  sladidlo, jestli chceme. Do vychladlé směsi  šlehačky  s čokoládou  přimícháme  3/4 ušlehané šlehačky.

Vychladlý korpus rozřízneme a naplníme čoko krémem.

Na vrch dáme zbylou šlehačku a zdobíme dle vlastní fantazie. 

Já použila na ozdobu jahody máčené v čokoládě a posypala pistáciemi, naškrábanou vysokoprocetní čokoládu a drobky z ořezu korpusu.

Předchozí článekŠopský salát
Další článekRajská omáčka s těstovinami

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno