Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 12 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Klasický francouzský recept, zelené fazole s mandlemi zvyšuje obyčejné zelené fazole do nezapomenutelné přílohy s přídavkem opékaných mandlí, másla, šalotky a vůní citronu.


Suroviny:

  • 500g Čerstvé zelené fazolky
  • 2 PL Máslo
  • 2 ks středně velká šalotka
  • 2 hrstě mandlí
  • 1 ČJ citronové kůry (z jednoho citronu)
  • Sůl, pepř chuti

Postup:

Přiveďte osolenou vodu ve velkým hrnci k varu. Vhoďte fazolky a vařte po dobu 6-7 minut, nebo do požadované měkkosti. fazolky by měly být tužčí na skus – al dente.
Sceďte a dejte stranou.

Mezitím na velké pánvi rozpusťte máslo na mírném ohni. Přidejte nakrájenou šalotku a mandle. Opékejte po dobu 5 minut nebo do doby, než máslo zhnědne, šalotky jsou změkčené a mandle lehce opečené.

Snižte teplotu, přidejte do pánve zelené fazolky a promíchejte. Přidejte citronovou kůru a pánev se surovinami prohoďte, aby se suroviny všechny dobře spojily a obalily. Ochuťe podle potřeby solí a čerstvým mletým pepřem. Podávejte okamžitě.

TIP! Do fazolek můžete zamíchat strouhaný parmezán nebo česnek nebo jen nasekat čerstvou bazalku.

Zelené fazolky jako příloha se hodí ke steakům a nebo ke grilované rybě.

Předchozí článekKuřecí stehna po Provencálsku
Další článekKřupavé hranolky ze zelených fazolí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno