Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 2 porcí

Téměř zapomenuté jídlo, které kdysi bylo běžné na stolech našich babiček. Ledvinky mají nezaměnitelnou strukturu masa a kdo má rád vnitřnosti, určitě si pochutná.


Suroviny:

  • 600 g vepřových ledvinek
  • 500 g cibule
  • 80 g sádla
  • sůl
  • pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL kmínu
  • 400g květáku
  • Hrstička hladkolisté petržele

Postup:

Ledvinky nařízneme, odstraníme bílé části a zbytek nakrájíme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme mlékem. Necháme alespoň 2 hodiny odležet.

Pak ledvinky propláchneme studenou vodou, rozložíme na kuchyňskou  papírovou utěrku a dobře vysušíme.

Na pánvi rozpálíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli, kterou orestujeme dozlatova. K orestované cibulce přidáme nakrájené a opepřené ledvinky, kmín a společně ještě chvíli restujeme.

Zalijeme vývarem a  dusíme pod pokličkou 20 minut. Před koncem ledvinky osolíme a dusíme bez pokličky aby se zredukovala šťáva na požadovanoou hustotu. Šťávu není potřeba hustit, protože cibule ji dostatečně zahustí.

Podáváme s květákovou rýží, kterou si připravíme tak, že si květákové růžičky nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a tepelně upravíme v mikrovlné troubě 9 minutně. Několikrát promícháme po dobu přípravy. Smícháme s nasekanou hladkolistou petrželkou.

Předchozí článekZapečená cuketa s mletým masem
Další článekPomerančová roláda

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno