Vepřové na žampiones a smetaně
Vepřové na žampiones a smetaně

Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 20 min

Množství: 4 porce

Recept je naprostá klasika, kterou neomrzí vařit. Když je sezona houb, tak žampiony nahradíme a posuneme tím celý recept a chutě o level výše.


Suroviny:

  • 800 g vepřová krkovice
  • 3 ks cibule
  • 250 ml smetana
  • 400 g žampiony
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup:

Vepřové maso nakrájíme na středně velké kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno a žampiony na tenké plátky. V hrnci na oleji nebo sádle osmažíme cibuli. Přidáme maso a nesolené ho restujeme, aby se nám krásně zatáhlo. Když je opečené tak ho trochu osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody.

Maso dusíme za občasného míchání asi 20 minut nebo do změknutí.

Mezi tím si nakrájené a osolené žampiony orestujeme na másle a dáme stranou.

Maso vyndáme ze základu a ponorným mixérem rozmixujeme cibuli. Rozmixovaná cibule způsobí že nebudeme muset šťávu hustit moukou. Přilejeme smetanu a krátce provaříme. Do šťávy přidáme opečené žampiony i s výpekem. Vepřové maso na žampionech podáváme nejlépe s madlovým houskovým knedlíkem.

Mandlový "houskový" knedlík
Mandlový “houskový” knedlík

Výživové údaje*na 1 porci
Energie392 kcal
Bílkoviny24 g
Sacharidy 9 g
Tuky29 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno