Čokoládový dort
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 6 porcí

Křehký čokoládový dort ze slunné Itálie, který po zakrojení odhalí hutný tvarohový krém s čokoládovými kousky. Jeho příprava nezabere příliš času a určitě ho nebudete dělat naposledy!


Suroviny:

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 250 g mandlového proteinu
  • 50 g kakaa
  • 150 g másla
  • 120 g moučkového cukru

KRÉM:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 PL skořice
  • 50 g čokolády

Postup:

V misce smícháme mandlový protein a kakao, přidejte vejce, máslo a cukr.

Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Uložíme do chladničky alespoň na 30 minut před zpracováním.

V misce smícháme tvaroh s mascarpone. Pak přidáme cukr, na hrubo nastrouhanou čokoládu a dobře zamícháme.

Vyložíme pečícím papírem formu o průměru 20 cm, rozválíme polovinu těsta do kruhu o něco většího, než je průměr formy a vyložíme jím dno a boky.

Nalijeme krém na těsto, uhladíme povrch a vrch položíme druhou polovinou těsta vyváleného do kruhu se stejným průměrem, jako je forma.

Dáme péct do předehřáté trouby (180°C) na přibližně 25 minut.

*U pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno