Křehký čokoládový dort ze slunné Itálie, který po zakrojení odhalí hutný tvarohový krém s čokoládovými kousky. Jeho příprava nezabere příliš času a určitě ho nebudete dělat naposledy!
Suroviny:
KORPUS:
- 2 vejce
- 250 g mandlového proteinu
- 50 g kakaa
- 150 g másla
- 120 g moučkového cukru
KRÉM:
- 250 g mascarpone
- 200 g tvarohu
- 100 g cukru
- 1 PL skořice
- 50 g čokolády
Postup:
V misce smícháme mandlový protein a kakao, přidejte vejce, máslo a cukr.
Mícháme, dokud nevznikne hladké těsto. Uložíme do chladničky alespoň na 30 minut před zpracováním.
V misce smícháme tvaroh s mascarpone. Pak přidáme cukr, na hrubo nastrouhanou čokoládu a dobře zamícháme.
Vyložíme pečícím papírem formu o průměru 20 cm, rozválíme polovinu těsta do kruhu o něco většího, než je průměr formy a vyložíme jím dno a boky.
Nalijeme krém na těsto, uhladíme povrch a vrch položíme druhou polovinou těsta vyváleného do kruhu se stejným průměrem, jako je forma.
Dáme péct do předehřáté trouby (180°C) na přibližně 25 minut.
*U pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.