Kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 40 minut, ale na konečném výsledku si pochutnáte. Stojí za ten čas ztrávený v kuchyni …
Suroviny:
- 2 ks kuřecích stehen s kůží
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 ks žlutá a červená paprika
- 50 g rajčatové pyré
- citronová šťáva
- olivový olej
- pepř
- sůl
- kreolské koření
Postup:
Maso z obou stran řádně osolíme a opepříme. Poté ho pokapeme citrónovou šťávou a obalíme ve směsi kreolského koření a olivového oleje. Zbytek směsi z bylinek a olivového oleje vložíme do pekáčku a na ni uložíme kuřecí maso tak, aby byla kůže navrchu. Pečeme na 180°C přibližně 40 minut.
Tento čas využijeme k přípravě omáčky. Nasekáme cibulku a stroužky česneku. Do kastrolu nalijeme olej, česnek, cibulku a krátce orestujeme. Přidáme k nim rajčatové pyré. Podle chuti dochutíme kreolským kořením. Do směsi přidáme červenou a žlutou papriku nakrájenou na malé kousky a zakápneme pár kapkami citrónové šťávy. Vše dusíme tak dlouho, dokud nám suroviny dostatečně nezměknou.
Na závěr kuřecí stehna přelijeme kreolskou omáčkou a můžeme podávat.
Servírujeme se špagetami ze špagetová dýně nebo si připravíme špagety z vaječných těstovin.
Kreolského koření: tymián, pepř bílý, sušená cibule, majoránka, sušený česnek, mletá sladká paprika, kajenský pepř, drcený kmín, bobkový list.
