Čas přípravy: 18 min
Čas vaření: 15 min
Množství:  2 porce

Masové kuličky lze připravit tisíckrát jinak. Velmi dobře se totiž hodí prakticky k jakémukoliv druhu omáčky od těch smetanových až po ty zeleninové či houbové. Dnes vám představíme recept na ty druhé jmenované, kde jsou základní surovinou žampiony.


Suroviny:

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého kuřecího masa
  • Hrst bylinek (petržel, celer nať, kopr…)
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • Pepř

Na omáčku:

  • Šalotka
  • 2 stroužky
  • česneku
  • 5 větších žampionů
  • Smetana ke šlehání
  • Lučina
  • Koriandr
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva
  • Máslo

Postup:

Suroviny na masové kuličky smícháme dohromady a vytvarujeme kuličky. Opečeme na malém množství olivového oleje do zlatova.

Kuličky vyjmeme z pánve a do výpeku přidáme máslo na kterém orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, utřený česnek a nakrájené žampiony. Zakápneme smetanou a přidáme lučinu. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme nasekaný koriandr.

Jako přílohu jsem zvolila květákovou rýži

Předchozí článekDýňová polévka ala bramboračka
Další článekDušené hovězí maso s kysaným zelím

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno