Čas přípravy: 18 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 2 porce
Masové kuličky lze připravit tisíckrát jinak. Velmi dobře se totiž hodí prakticky k jakémukoliv druhu omáčky od těch smetanových až po ty zeleninové či houbové. Dnes vám představíme recept na ty druhé jmenované, kde jsou základní surovinou žampiony.
Suroviny:
Na masové kuličky:
- 500 g mletého kuřecího masa
- Hrst bylinek (petržel, celer nať, kopr…)
- Citronová šťáva
- Sůl
- Pepř
Na omáčku:
- Šalotka
- 2 stroužky
- česneku
- 5 větších žampionů
- Smetana ke šlehání
- Lučina
- Koriandr
- Sůl
- Pepř
- Citronová šťáva
- Máslo
Postup:
Suroviny na masové kuličky smícháme dohromady a vytvarujeme kuličky. Opečeme na malém množství olivového oleje do zlatova.
Kuličky vyjmeme z pánve a do výpeku přidáme máslo na kterém orestujeme na jemno nakrájenou šalotku, utřený česnek a nakrájené žampiony. Zakápneme smetanou a přidáme lučinu. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přidáme nasekaný koriandr.
Jako přílohu jsem zvolila květákovou rýži