Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství:  2 porce

Tento recept na „pastu“ je hoden tou nejnebezpečnější chutí máslové omáčky, velkou hrstkou parmezánu, bazalky a hlívou ústřičnou tak, jak to mám nejraději.


Suroviny:

  • 300 g balení hlívy ústřičné
  • 100 g másla
  • 3 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 1 dcl zeleninového vývaru
  • 1 PL balzamikového octa
  • 1 hrst čerstvého bazalky
  • Kmín
  • 100 g parmezánu
  • 1ks mozzarelly
  • 1,5 PL Psyllia
  • 2 PL smetany ke šlehání
  • 2 PL máku
  • 3 ks vejce

Postup:

Těsto na těstoviny si připravíme podle receptu na mozzarelové těstoviny.

Pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého řídkého těsta vejce, smetanu, nastrouhanou mozzarellu, psyllium, sůl a přidáme mák. Připravené těsto vylijeme na 1 plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placku. Plech s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečeme asi 8-10 minut. Upečenou placku otočíme na stole papírem nahoru, který sloupneme. Ještě teplou placku smotáme do ruličky a pomocí ostrého nože ji nakrájíme na široké nudle.

Než se těstoviny upečou, rozpálíme 1/2 másla na hluboké pánvi. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou zpěníme a přidáme nakrájené houby. Opékáme 3-4 minuty nebo dokud nejsou lehce hnědé a měkké. Přidáme česnek a za občasného míchání orestujeme ještě 1 minutu. Přidáme zbývající máslo, víno, zeleninový vývar, balzamikový ocet, kmín, několik špetek soli a pepře a vše promícháme.

Vaříme ještě 5 minut, nebo dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu.

Jakmile je omáčka hotová, nalijeme omáčku na těstoviny, přidáme parmazán a celou směs promícháme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Ihned podáváme zdobené nasekanou bazalkou a spoustou a spoustou parmezánu.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno